Wisseltruc

Deze keurig geklede, allervriendelijkste man drukt met gewiekste wisseltrucs honderden euro’s achterover.

update

9 reacties maar nog geen herkenning of namen. Wél hebben zich mogelijk nieuwe slachtoffers gemeld en zou de man op meerdere plekken in Nederland gezien zijn.

Zijn werkwijze is elke keer hetzelfde. Hij bouwt een band op met de kassière, vraagt bijvoorbeeld de weg of koopt iets. Vervolgens informeert hij of hij geld kan wisselen, van kleine coupures naar grotere. Hij schept verwarring, wil opnieuw tellen, zorgt dat de rij achter hem steeds langer wordt en de medewerker steeds ongemakkelijker. In die chaos lukt het hem om een deel van zijn geld achter te houden, terwijl hij ook het hele bedrag van de nietsvermoedende kassamedewerker meeneemt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwolle

Op maandag 28 september 2015 gebruikt hij deze wisseltruc bij de Primera aan het Bachplein. Hij wil 40 tientjes omruilen voor 8 briefjes van 50. Geld tellen, verwarring zaaien en vervolgens vrolijk 200 euro rijker de winkel weer uitlopen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hengelo

Woensdag 18 November 2015 is een Texaco tankstation aan de PC Hooftlaan aan de beurt. De weg vragen, afrekenen en dan vragen of de vriendelijke medewerker kan wisselen. Weer zorgt de man voor verwarring en opnieuw loopt hij rijker naar buiten dan dat hij binnenkwam.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft ook met deze man en zijn wisseltrucs te maken gehad?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vaker

Er bestaat het vermoeden dat dezelfde man recentelijk ook in Staphorst heeft toegeslagen. Het zou de politie niks verbazen als de man niet alleen in Oost-Nederland actief is, maar deze wisseltruc op meer plaatsen uithaalt.

Kijk ook eens naar