Woningoverval boven dorpscafé aan de Rijksweg

In de nacht van zondag 3 op maandag 4 november schrikt een caféhoudster in Winneweer rond 02.45 uur wakker van glasgerinkel. Het eerste dat ze vervolgens ziet, is dat twee mannen door haar slaapkamer-raam naar binnen klimmen.

update
teaser-date

17-12-2019 20:52

Er kwamen zes tips binnen, onder andere over de gestolen Clio. Meer informatie over de mannen zelf blijft welkom.

De vrouw, die op de verdieping boven het dorpscafé aan de Rijksweg woont, gaat heel dapper de mannen te lijf met een kachelpook. Helaas moet ze het onderspit delven.

Mogelijke voorkennis

De overvallers zijn op zoek naar geld, maar wat daarbij opvalt is dat ze over voorkennis lijken te beschikken. Niet alleen slaan ze toe direct na de enige dag dat het café die week open is geweest, ze blijken ook veel te weten over de privé-omstandigheden van hun slachtoffer.

Kenmerken daders

Daders woningoverval Preloader
Daders woningoverval
Daders woningoverval Preloader

De mannen waren beiden slank en zo’n 1.80 à 1.85 meter lang. Ze droegen donkere kleding en hadden een capuchon op met daaronder een pet.

De langste van de twee was de meest agressieve. Terwijl hij op zoek ging naar geld bleef de andere overvaller bij het slachtoffer. Deze man sprak straattaal, maar deed dit heel beleefd; hij sprak de caféhoudster consequent aan met “u”.

Opvallende uitspraak

De beleefdere dader deed tijdens de overval een opmerkelijke uitspraak: “Ik moet dan fucking aan het werk van zeven tot vijf voor een loon van 2000 euro in de maand,” zei hij, “en dan mis ik de familiemomenten”.
Zeker dat van die familiemomenten is zo specifiek dat het wellicht iemand in zijn omgeving iets zegt.

Gestolen Renault Clio

Gestolen Renault Clio Preloader
Gestolen Renault Clio
Gestolen Renault Clio Preloader

Het duo is naar het café in Winneweer gekomen met een gestolen Renault Clio. Die auto is in nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober gestolen vanaf het Damsterdiep in Groningen. 
In de twee weken tot de overval zijn de kentekenplaten van de Clio tot tweemaal toe verwisseld voor andere gestolen kentekenplaten. 

Auto in sloot

Na de overval zijn de daders gevlucht over binnenwegen, via het dorpje Ten Post en de brug over het Eemskanaal. De politie vindt de auto een half uur na de overval terug in een sloot aan de Westerpaauwenweg in Overschild. Aangezien dat een vrij afgelegen plek is, vermoedt de politie dat de overvallers daar een voertuig hadden klaarstaan om mee verder te vluchten.

De telefoon van het slachtoffer werd later teruggevonden in een grasveld aan de Scharmer Ae in Woudbloem.

Buit

Naast papiergeld hebben de overvallers ook honderden 1- en 2-euromunten meegenomen, net als de mayonaise-emmer waarin die werden bewaard. Ook een jerrycan met schoonmaakmiddel van het merk Dasty bleek verdwenen.

Denk mee en tip!

  • Wie weet iets over de overvallers?
  • Wie kan iets vertellen over de diefstal van de Renault Clio?
  • Wie weet waar de Renault Clio in de twee weken voor de overval is geweest?
  • Wie heeft mogelijk in Overschild een auto geparkeerd zien staan die als vluchtauto kan zijn gebruikt?
  • Wie weet waar de grote hoeveelheid 1- en 2-euromunten zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de caféhoudster een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar