Zedendelinquenten op lijst ‘Europe's Most Wanted’

Europol heeft een ‘Europe's Most Wanted’-lijst opgesteld van achttien voortvluchtige zedendelinquenten. Deze veroordeelden worden gezocht voor bijvoorbeeld verkrachting, kindermisbruik of het verspreiden van kinderporno.

Mohammad B.

Ook Mohammad B. stond sinds 27 oktober 2020 op de lijst van Europa’s voortvluchtige zedendelinquenten. Hij werd in 2015 onherroepelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een 23-jarige Nederlandse vrouw in Amsterdam in 2007. Maar toen was hij al gevlucht. 

De gezochte zedendelinquenten Preloader
De gezochte zedendelinquenten
De gezochte zedendelinquenten Preloader

Mohammad B. heeft zich – door de verspreiding van de lijst en de daarbij komende media-aandacht – vanuit het buitenland gemeld bij de politie. Europol is nog op zoek naar de andere 17 veroordeelden.

‘Every2Minutes’

Every2minutes Preloader
Every2minutes
Every2minutes Preloader

Met de campagne Every2Minutes vraag Europol de komende maand aandacht voor de zedenmisdrijven in Europa waarvan kinderen, vrouwen en mannen het slachtoffer zijn geworden.
Uit cijfers blijkt namelijk dat iedere twee minuten ergens in Europa aangifte wordt gedaan van een zedendelict. Het werkelijke aantal misdrijven ligt vermoedelijk veel hoger, omdat veel slachtoffers geen aangifte durven of willen doen.

Help de politie

Heeft u meer informatie over een van de zedendelinquenten? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar