Zware kluis met eeuwenoud zilverwerk gestolen uit kerk

Een buit met een grote cultuurhistorische waarde. Inbrekers die toesloegen bij de Protestantse kerk aan de Voorstraat in Nieuw-Vossemeer gingen ervandoor met kostbaar, eeuwenoud zilverwerk. Het is vooralsnog een raadsel hoe de daders het zilverwerk – en de loodzware kluis waar het in werd bewaard – naar buiten hebben gekregen.

update
teaser-date

16-03-2021 22:11

Sinds de uitzending is er één tip binnengekomen over het gestolen kerkzilver. Er is mogelijk ook een link tussen deze diefstal en een inbraak in een andere kerk in hetzelfde dorp.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 19 september 17.00 uur en dinsdag 22 september 12.00 uur. Vanwege corona komt er niet dagelijks meer iemand in de kerk, waardoor de inbraak pas op dinsdag werd ontdekt. De deur aan de achterzijde bleek geforceerd.

17e-eeuws 

De buit bestaat uit onder meer zilveren schalen, kelken en tinnen borden uit de 17e eeuw of ouder. Het zilverwerk werd door de kerk gebruikt bij het avondmaal. De totale waarde wordt geschat tussen 20 en 25 duizend euro. 

Zware kluis meegenomen Preloader
Zware kluis meegenomen
Zware kluis meegenomen Preloader

Loodzware kluis

De loodzware kluis waarin het zilverwerk opgeslagen lag, is ook door de inbrekers meegenomen. Het betreft een kluis met de afmetingen 130 x 110 x 50 centimeter.
Volgens medewerkers van de kerk is de kluis niet zomaar met een paar mensen te tillen.

Geef uw informatie door

  • Wie weet meer over de inbraak en/of de mogelijke daders?
  • Wie weet waar de kluis en/of het zilverwerk zijn gebleven?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar