Zware mishandeling man op de Sportlaan

Waarschijnlijk heeft de mishandeling te maken met de homoseksuele geaardheid van het slachtoffer.

update

Binnen een week is er door de uitzending een verdachte aangehouden. Dinsdagochtend 8 april 2014 is er een man (19) uit Cuyk gearresteerd, het onderzoek naar zijn handlanger gaat door.

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari 2014 rond 00.45 uur heeft een man via een dating website een afspraak met een man op de Sportlaan in Cuijk. Zodra de man is ingestapt in de auto van het slachtoffer begint hij hard op het slachtoffer in te slaan. Ook een tweede man begint, door het openstaande raam van de auto, op de man in te slaan. Als de daders weer vertrekken, laten ze het slachtoffer hevig bloedend in de auto achter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Zijn hele gezicht is beurs, zijn oog zit dicht en hij heeft onder andere een diepe, bloedende hoofdwond, een gescheurde oogkas en een gebroken neus. Ook zijn handen zijn beschadigd, doordat hij de regen van klappen probeerde af te weren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

iPhone 5S

De twee daders namen de Iphone 5S van het slachtoffer mee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De daders gebruikten zoveel geweld, dat de politie denkt dat het puur om het in elkaar slaan van de man ging. Ze hebben ook geen moeite gedaan om de portemonnee van de man te pakken. Het is niet zeker dat de daders dit hebben gedaan omdat de man homoseksueel is, maar er wordt wel rekening mee gehouden. Het lijkt er in ieder geval op dat het slachtoffer via die berichtjes in de val gelokt is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

De dader die in de auto stapte is blank, een jaar of 20, ongeveer 1.90 meter lang, heeft een tenger postuur en kort zwart omhoog gekamd haar. Hij droeg een spijkerbroek, een kort jack en hij sprak accentloos Nederlands.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De ander, die naast de auto stond, is waarschijnlijk van buitenlandse komaf, kleiner dan dader 1, wat gezetter en hij droeg een petje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omgeving

De blanke jongen heeft via het contact op de datingsite gezegd dat hij in Cuijk woonde. Dat kan natuurlijk een dwaalspoor zijn, maar feit is wel dat het slachtoffer niet heeft gezien dat ze weggingen met een vervoermiddel en de daders ook bekend leken met de plek daar aan de Sportlaan. Het zou dus heel goed kunnen dat ze uit Cuijk of de directe omgeving komen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Praat erover

Op 25 februari 2014 is er in Gennep iemand aangehouden voor een zware homo-mishandeling in Ottersum. Dit soort dingen gebeurt helaas vaker. Slachtoffers vinden het vaak heel moeilijk om daar over te praten. Ze schamen zich en soms heeft hun omgeving moeite met hun seksualiteit. De politie wil heel graag met slachtoffers die dit ook is overkomen in contact komen omdat hun informatie helpt dit soort mishandelingen te voorkomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari 2014 rond 00.45 uur getuige geweest van de zware mishandeling van een man in zijn auto op de Sportlaan in Cuijk?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders na de mishandeling zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en mogelijk in combinatie met de omgeving van Cuijk de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari 2014 rond 00.45 uur bij de Sportlaan gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders eventueel elders in de omgeving van Cuijk gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de iPhone 5S van het slachtoffer ergens gezien, weet wie hem in zijn of haar bezit heeft of heeft deze te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets soortgelijks meegemaakt, maar daar nog niet met de politie over gesproken?

Kijk ook eens naar