Aanslag met brandbom bij advocatenkantoor

  • Den Haag

Een jong ogende man liet in de nacht van 5 op 6 oktober 2023 een explosief afgaan aan het Buitenom in Den Haag. Zijn doelwit was het kantoor van een letselschade-advocaat. De verdachte had een deel van zijn gezicht bedekt, maar zou desondanks herkend moeten kunnen worden.

Kijkt u naar zijn kleding, zijn slanke postuur, zijn ogen en zijn volle wenkbrauwen en wimpers. Het trainingsjack met capuchon dat de verdachte aanhad, is van het merk Under Armour. Een opmerkelijk detail is daarnaast dat hij als vermomming niet een bivakmuts, maar vermoedelijk een onderbroek over zijn hoofd droeg.

Tegen ruit geplakt

Het was rond 03.30 uur die nacht toen de nog onbekende man in beeld kwam. Hij plakte een fles brandbare vloeistof en een explosief tegen de ruit van het kantoor. Een aantal seconden later stak hij de lont aan en ging hij ervandoor.

Op camerabeelden is te zien dat op het moment van de ontploffing, de verdachte in zuidelijke richting over de Gerard Doustraat rende. Heeft u een idee wie deze jonge man kan zijn, meld dat dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Buitenom in Den Haag

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.