Herkenning gevraagd: relschoppers Fruitweg

  • Den Haag

In het onderzoek naar verdachten van heftige ongeregeldheden in Den Haag, op zaterdag 17 februari 2024 in de omgeving van de Fruitweg, geeft de politie nieuwe beelden vrij. Laat alstublieft van u horen als u een of meer van de niet-geblurde mannen herkent.

Grote groep relschoppers

Op die 17e februari vond in een zalencentrum daar aan de Fruitweg onder meer een bijeenkomst plaats, georganiseerd vanuit de Eritrese gemeenschap. Nadat een grote groep mensen probeerde binnen te dringen om de bijeenkomst te verstoren, greep de politie in.

De relschoppers keerden zich vervolgens tegen de politie. Zowel agenten in uniform als de ingeschakelde Mobiele Eenheid werden doelwit van geweld. Daders gooiden met straatstenen, sloegen met onder meer stokken en staken diverse voertuigen in brand. Ook andere hulpverleners en journalisten werden aangevallen.

Contact met de politie

Geef het alstublieft door als u weet wie op de beelden hierboven te zien is. Dat mag natuurlijk ook anoniem op 0800-7000 of online via een meldformulier.

Op de website van de politie vindt u beelden van nog meer relschoppers. De gezochte verdachten hoeven overigens niet of niet allemaal uit Den Haag te komen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door