Café in Schilderswijk driemaal doelwit van geweld

  • Den Haag

De politie in Den Haag onderzoekt drie incidenten waarvan de daders hetzelfde doelwit hadden: een café annex koffiehuis aan de Van Ostadestraat. In zowel oktober als december 2023 werd daar een explosief tot ontploffing gebracht. Bij een derde incident werd een ruit vernield.

In de nacht van 12 op 13 december is een man gefilmd die met een hamer een ruit van het café insloeg, maar na een tijdje vertrok zonder verder iets aan te richten. Vier nachten later verschenen twee mannen in beeld. De ene maakte een ruit stuk en de andere duwde er een explosief door naar binnen. Dat ging even later af, met aanzienlijke schade tot gevolg.

Bekijk de camerabeelden

De politie maakt beelden openbaar van de verdachten die in december in de weer waren daar aan de Van Ostadestraat. Kijkt u alstublieft of u iets aan een of meer van hen herkent, zoals het postuur, de kleding of de manier van bewegen.

Grijze Peugeot

Het tweetal dat de explosie in de nacht van 16 op 17 december op hun geweten heeft, hadden in elk geval een handlanger. Die bestuurde de vrij kleine, grijze Peugeot waarmee ze wegreden over de Van Ostadestaat en de Van Mierisstraat en daarna over de Hoefkade in de richting van treinstation Hollands Spoor.
Meld het alstublieft als u deze auto herkent op de beelden en/of weet wie er die nacht over kon beschikken. Ook informatie over een motief voor de incidenten is nog heel welkom. Een tip doorgeven kan als dat voor u beter voelt ook anoniem.

242172 Dn Hg Daders2
Wie bestuurde de grijze Peugeot?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u informatie over een of meer van de personen op de beelden, over de auto die een handlanger bestuurde of over een mogelijk conflict dat op de achtergond zou kunnen spelen? Geef het alstublieft door op een van onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Ostadestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.