Ontploffing in portiek bij woning jong gezin

  • Den Haag

In de Pluvierstraat in de Haagse wijk Duindorp stak een nog onbekende man een explosief af in het trappenhuis bij een appartement. Dat terwijl de bewoners, een jong gezin, thuis waren. De politie geeft beelden vrij van de verdachte die een enorm risico nam.

De man werd die 11e januari 2024 rond 18.30 uur in de portiek gefilmd. Wat hij daar precies deed is net niet op beeld te zien, maar er is wel een geluid te horen dat van een aansteker kan zijn. Zodra de verdachte vertrok volgde de hevige ontploffing.

Motief nog onduidelijk

Het vierjarige kind van het gezin stond op het moment van de explosie vlak bij de voordeur, maar bleef gelukkig ongedeerd. De schrik zit er bij de slachtoffers en hun buren goed in. Zij hebben geen idee waarom juist hún trappenhuis het doelwit was.

Denkt u iets over de aanleiding of het motief te weten en/of heeft u een idee wie achter de ontploffing kan of kunnen zitten, neem dan alstublieft contact op met de politie. Dat mag ook anoniem.

Herkenning gevraagd

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden van de verdachte. Hij droeg die vroege donderdagavond een gewatteerd jack, schoenen van het merk Asics en een broek met een reflecterende streep. Wat mogelijk iemand aan het denken zet, is dat de man een fietshelm op had.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Pluvierstraat in stadsdeel Scheveningen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.