Vrouw (86) in haar woning overvallen na babbeltruc

  • Den Haag

De 86-jarige bewoonster van een appartement aan de Hanenburglaan in Den Haag werd op vrijdag 18 augustus 2023 thuis overvallen. Nadat de onbekende vrouw vertrok die haar had afgeleid met een smoes, bleek de bewoonster een aantal sieraden te missen.

De vrouw die aanbelde vertelde dat ze eten over had van een doopfeest. De bewoonster vertrouwde het direct al niet en probeerde haar weg te sturen, maar de onbekende vrouw liep brutaal mee de woonkamer in.
De ongewenste bezoekster liet vervolgens wat meegebrachte appels op de grond vallen en bleef in de deuropening staan, zodat de 86-jarige mevrouw er niet langs kon. Ondertussen werd een aantal sieraden mee de woning uit genomen door ten minste één handlanger.

242144_dnhg_pd1.jpg
Hanenburgstraat in Den Haag

Verdachten op straat

Zowel voor als na de woningoverval zijn een man en een vrouw gefilmd die over de Hanenburglaan liepen. Beiden oogden onverzorgd, zijn vermoedelijk tussen 40 en 50 jaar oud en spreken Nederlands.
De vrouw had een bordeauxrode jurk aan en de man droeg een zwarte polo. Hij heeft mogelijk een gouden tand. Na de overval riep de man “mongooltje” naar iemand. Weet u naar wie dat was, geef dat dan alstublieft door.

Meer verdachten?

Mogelijk hebben de verdachten hulp gehad van anderen bij het bestelen van het slachtoffer. De politie wil weten wie de man en de vrouw die vrijdagmiddag 18 augustus 2023 rond 15.30 uur heeft gezien, wellicht dus samen met andere personen.

Zegelring

De daders wisten verschillende gouden ringen, een gouden armband en kettingen buit te maken. In één van de gouden ringen is olifantenhaar verwerkt en er is de naam Kees in gegraveerd. Ook hebben ze een zegelring met het familiewapen van het slachtoffer gestolen. Waar zijn deze sieraden nu?

242144_dnhg_ringb.jpg
Soortgelijke zegelring
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Wie heeft iets soortgelijks meegemaakt?
  • Waar zijn de sieraden van het slachtoffer?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hanenburglaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.