Agressieve man steekt vrouw (26) na stapavond

  • Arnhem
  • Update 

Een jonge vrouw werd vrijdagochtend 29 juni 2018 uit het niets gestoken door een agressieve man op de Steenstraat. De man stak haar dusdanig, dat ze een grote wond van zo’n 30 centimeter lang opliep in haar bovenarm. De dader is gefilmd door bewakingscamera’s.

Update

Er zijn sinds de uitzending zo’n 30 tips binnengekomen. Het team is er druk mee aan de slag, bedankt!

Het slachtoffer liep met haar vriendin die bewuste ochtend rond 03.30 uur op de Steenstraat. Na een avondje uit werden de vrouwen benaderd door een agressieve man. Hij schold de vriendinnen uit voor hoer en schopte het slachtoffer tegen haar bovenbeen. Vervolgens haalde hij naar haar uit, waarschijnlijk met een mes.

119060_arnhem_sostraat.jpg
Zwaargewond naar het ziekenhuis

Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze hield een flinke jaap in haar arm aan de steek over: zo’n dertig centimeter lang en vier centimeter diep. De steek heeft ook enkele spieren doorgesneden.

119060_arnhem_dadb2.jpg
Vlucht gefilmd

Direct na het incident, ging de man ervandoor over de Steenstraat. Hij sloeg gelijk rechtsaf en werd ook gefilmd op de Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat.

119060_arnhem_dada2.jpg

Daarna is hij van de Hommelstraat naar de Spoorwegstraat gelopen.

De politie komt graag in contact met mensen die weten waar hij na de Spoorwegstraat naar toe is gelopen. Het is ook mogelijk dat hij ergens naar binnen is gegaan.

119060_arnhem_dadc2.jpg
Man met opvallend loopje

Volgens de vriendinnen gaat het om een man met een lichtgetinte huidskleur, een gezet postuur en een lengte van zo’n 1.70 - 1.75 meter. Hij leek zo’n 30 à 40 jaar oud en heeft zwart haar en opvallend brede wenkbrauwen. Hij heeft ook opvallend korte benen en een herkenbaar loopje.

  • Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?
119060_arnhem_tas.jpg

De dader droeg die nacht een bruin/beige heuplange jas en donkere kleding. Verder had hij een schoudertas bij zich; een soortgelijke als op de afbeelding. Verder lijkt het op de beelden alsof hij een petje droeg.

Foodtruck-festival: ‘Arnhem Proeft’

In het weekend van het incident werd in het Musispark, vlakbij de Steenstraat, het foodtruck-festival ‘Arnhem Proeft’ georganiseerd. Mogelijk herinnert u zich daardoor dat u de dader heeft gezien. Weet u wie hij is, heeft u hem ergens gezien of weet u waar hij vaak komt? Neem contact op met de politie.

Belangrijke getuige gezocht

Vlak voordat de dader tijdens zijn vlucht in beeld kwam op de Hommelstraat, liep aan de overkant een jongeman voorbij. Hij kan de dader goed gezien hebben. Deze voorbijganger rookte, droeg zijn haar mogelijk in een knotje en had een bril op. Rechercheurs komen graag in contact met deze man; mogelijk is hij een belangrijke getuige.

  • Wie weet wie de jongeman is die de dader passeerde op de Hommelstraat?

Uw tip doorgeven

Ieder klein detail is van groot belang. Herkent u de man op de beelden, geef uw informatie door aan het onderzoeksteam via het online tipformulier of 0800 - 6070. Wenst u anoniem te blijven, belt u gratis met 0800 - 7000.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie