Daan Mellée (26) vermoord in eigen woning

  • Enschede
  • Update 

De 26-jarige Daan Mellée werd dinsdag 3 juli 2018 dood aangetroffen in zijn woning aan het Oosterveld in Enschede. Hij is omgekomen door een misdrijf.

Mellée kwam door vuurwapengeweld om het leven. De politie heeft veel vragen rondom zijn dood.

  • Wie weet wie Daan Mellée heeft vermoord?

Drugsgebruik

Het slachtoffer woonde samen met zijn vriendin. Beiden gebruikten drugs, wat de nodige problemen veroorzaakte in hun relatie. Zondagavond 1 juli organiseerde het stel nog een barbecue met vrienden en aansluitend volgde, samen met de moeder van Mellée’s vriendin, een bezoek aan een bingo-café in Glane. Doordat de sfeer omsloeg en er ruzie ontstond, gingen Mellée en zijn vriendin afzonderlijk van elkaar naar huis.

118381_enschede_bbso1.jpg
Molenstraat

Later die avond, rond middernacht, besloot het stel opnieuw samen de stad in te gaan. Ze werden door gezamenlijke vrienden thuis opgehaald, maar in de auto liep de spanning opnieuw op. Op de Molenstraat stapte Mellée met twee vrienden uit. Ze liepen naar het station.

118381_enschede_reco1.jpg

Toen ze terugkeerden, bleek tot Mellée’s ongenoegen de auto met daarin zijn vriendin weggereden te zijn. Hij sommeerde zijn vrienden terug te keren, waarna hij agressief werd tegen de bestuurder en ook tegen zijn vriendin. Nadat het uitliep op een handgemeen, gingen ze ieder hun eigen weg.

Beneluxlaan

Daan Mellée lijkt later die nacht, rond 05.00 uur, nog te zijn gezien op een fiets voor een flatgebouw aan de Beneluxlaan in de wijk Boswinkel. Vermoedelijk was hij toen in het gezelschap van een onbekende vrouw. De vrouw heeft waarschijnlijk een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. De politie komt graag met haar in contact.

  • Wie heeft Daan Mellée gezien in de vroege ochtend van 2 juli op de Beneluxlaan in Enschede? Weet u wie de vrouw is die bij hem was?
118381_enschede_pd4.jpg
Commotie

Rond 05.30 uur, de ochtend van maandag 2 juli dus, hoorden de buren nog commotie in de woning van het stel. Op een bepaald moment is de vriendin vertrokken en bleef Mellée alleen in de woning achter.Het laatste levensteken van het slachtoffer was een door hem ontvangen telefoongesprek op rond 10.20 uur.

Schoten

Ergens tussen 05.30 uur die maandag en 17.00 uur op dinsdag 3 juli moeten er schoten zijn gelost. De politie wil graag omwonenden spreken die hebben gehoord dat er is geschoten.

  • Wie heeft op maandag 2 juli en/of dinsdag 3 juli 2018 iets verdachts gezien of schoten gehoord op het Oosterveld in Enschede?

Twee aanhoudingen

Op 12 juli is een 36-jarige man uit Hengelo aangehouden en op 1 augustus een 35-jarige man uit Enschede. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachten in de zaak.

Drugsdeal 29 juni

De vrijdag voor zijn dood is Daan Mellée naar Amsterdam afgereisd om drugs te kopen. Onderzocht wordt of zijn dood met deze deal te maken heeft; mogelijk is er een conflict ontstaan. Bij de afspraak was Mellée in het gezelschap van een ander persoon.

  • Wie weet waar Mellée op vrijdag 29 juni precies is geweest en/of met wie hij contact heeft gehad?

  • Wie heeft Daan Mellée op 29 juni 2018, of mogelijk bij een eerder bezoek, in Amsterdam gezien?
118381_enschede_so6.jpg

Mogelijk is het slachtoffer ook betrokken geweest bij een ripdeal in Rotterdam en had hij bij meerdere personen schulden.

  • Wie weet meer over de ripdeal in Rotterdam of over mogelijke schulden die Mellée had?
118381_enschede_fiets.jpg
Mountainbike in tuin

In de tuin van het slachtoffer is een rode Superior mountainbike aangetroffen. Het is onduidelijk van wie deze fiets is en hoe lang hij al in de tuin stond. Bent u de eigenaar van deze fiets of weet u wie de fiets in de tuin heeft neergezet, laat het de politie weten.

  • Wie weet van wie de rode Superior mountainbike is en/of wie die in de tuin aan het Oosterveld heeft achtergelaten?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Het Oosterveld

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.