Beloning

Hoge beloning in onderzoek rond vermoorde Daan Mellée

  • Enschede

Bijna drie jaar geleden werd het levenloze lichaam van Daan Mellée aangetroffen in zijn woning aan Het Oosterveld in Enschede. Ondanks intensief onderzoek is het nog altijd onduidelijk wie de 26-jarige man heeft doodgeschoten en waarom.

De politie hoopt dat er mensen zijn die kunnen, willen en durven vertellen waarom Daan is vermoord. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.

Commotie bij woning

Het lichaam van Daan werd op dinsdagmiddag 3 juli 2018 aangetroffen in zijn woning. Buren hebben aangegeven op maandagochtend 2 juli rond 05.30 uur nog commotie te hebben gehoord bij het huis aan Het Oosterveld. Zijn vriendin heeft verklaard dat toen zij die ochtend wegging, Daan nog leefde. Het stel had een moeizame relatie.

Elke dag sta ik op en denk ik: “Nou, misschien vandaag. Dat er toch iemand zich meldt of dat er toch een doorbraak is.”
moeder van Daan
212255_daan_so2.jpg
Daan Mellée

Laatste levensteken

Die ochtend van 2 juli is Daan nog rond 10.20 uur door iemand gebeld; dit was zijn laatste levensteken. Zo’n dertig uur later werd Daans lichaam gevonden.

Schoten gehoord?

Ergens tussen 05.30 uur op maandag 2 juli en 17.00 uur op dinsdag 3 juli zijn er schoten gelost in de woning. De politie wil graag mensen spreken die hebben gehoord dat er is geschoten.

212255_daan_pd3.jpg
Het Oosterveld in Enschede

Verdachten verhoord

In 2018 zijn kort na het misdrijf een aantal aanhoudingen verricht. Deze verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Nog steeds is onbekend wie Daan heeft vermoord.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef alstublieft uw informatie door

De politie spreekt graag met iedereen die mogelijk over belangrijke informatie beschikt. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem of vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen. Uw gegevens komen dan niet in het politiedossier terecht.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Het Oosterveld

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.