Dood Gerrit Boers (57)

  • Den Haag
  • Update 

Zijn zoon (27) en een vriend zijn mogelijk betrokken bij zijn verdachte dood…

Update

6 bruikbare tips, dank!

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 augustus 2015 wordt een zwaargewonde man in coma door zijn zoon binnengebracht bij een Haags ziekenhuis. Het slachtoffer, Gerrit Boers (57), overlijdt drie weken later aan zijn verwondingen.

  • Wie heeft er informatie over wat er is gebeurd met Gerrit Boers op dinsdagavond 18 augustus in Eemnes of later die nacht in Den Haag?
tcm17348035_large.jpg
Aanhouding

Op het moment dat Gerrit Boers door zijn zoon bij het ziekenhuis werd afgeleverd was daar toevallig ook de politie. Het viel hen meteen op dat de verwondingen van Gerrit Boers niet door een ongeluk zijn ontstaan maar door een misdrijf. Zij hebben daarom meteen actie ondernomen en nog diezelfde dag werd de zoon van Gerrit aangehouden.

tcm17348048_large.jpg
Verklaring

Hij heeft in een eerste verklaring gezegd dat hij zijn vader zwaargewond ergens langs de snelweg A4 heeft gevonden. Daarna zou hij hem hebben meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft geen goed gevoel bij dat verhaal en zijn een onderzoek begonnen naar de werkelijke toedracht van dat hoofdletsel.

tcm17348038_large.jpg
Bezoek

Op dinsdagavond 18 augustus is Gerrit Boers op bezoek bij zijn zoon op de Hengelolaan in Den Haag. Ook een vriend (35) uit Hilversum is aanwezig. Ze blijven eerst een tijdje in de flat maar tegen 22.00 uur vertrekken de drie.

tcm17348046_large.jpg
Route

Vanuit Den Haag rijden de mannen, Gerrit in een zwarte Mercedes en zijn zoon met zijn vriend in een witte Kia, via de A12, A27 en een klein stukje A1, naar Eemnes. Op de A1 pakken de auto’s de afslag daar verderop richting hotel De Witte Bergen.

tcm17348041_large.jpg
Gefilmd

De auto’s worden om 22.56 uur door een bewakingscamera gefilmd.

tcm17348047_large.jpg
Stil staan

In plaats van naar de Witte Bergen blijven ze aan de andere kant van de snelweg en stoppen vlakbij de golfbaan. Dat is in de bocht aan het begin van de Rijksweg in Eemnes. De auto’s hebben waarschijnlijk op deze plek ruim vier minuten stil gestaan.

tcm17348042_large.jpg
Hoofdletsel

Het lijkt erop dat Gerrit Boers in het bijzijn van zijn zoon en van de vriend tijdens die vier minuten zwaar hoofdletsel heeft opgelopen. Hoe dat precies is gebeurd en vooral door wie is niet duidelijk.

tcm17348049_large.jpg
Vertrek

Om 23.01 uur vertrekken de twee auto’s weer: de vriend in de Kia en de zoon van Gerrit en zijn waarschijnlijk zwaargewonde vader in de Mercedes. De vriend rijdt de parkeerplaats op van hotel De Witte Bergen en zoon en vader zetten meteen koers richting Den Haag.

tcm17348043_large.jpg
Hotel

Nadat de vriend de Kia zijn auto vlak buiten het zicht van de camera parkeert in de buurt van de ingang van het hotel duurt het uiteindelijk nog acht minuten voordat de vriend het hotel binnengaat en incheckt. Niet duidelijk is wat hij in die acht minuten heeft gedaan.

  • Wie heeft er op dinsdagavond 18 augustus rond 23.00 uur tegenover hotel de Witte Bergen aan de andere kant van de A1 bij Eemnes iets gezien van de mogelijke mishandeling?
tcm17348039_large.jpg
Flat

De waarschijnlijk zwaargewonde Gerrit en zijn zoon zijn ondertussen vanuit Eemnes teruggereden naar Den Haag. Waarom zijn zoon hem niet meteen naar een ziekenhuis heeft gebracht is onduidelijk. Kort na middernacht rijdt de Mercedes over de Hengelolaan richting de flat van Gerrits zoon. De auto met de zwaargewonde Gerrit Boers wordt hier geparkeerd in één van de garageboxen onder de flat.

tcm17348035_large.jpg
Ziekenhuis

De auto heeft met de waarschijnlijk zwaargewonde Gerrit Boers urenlang in de garagebox gestaan. Pas om 04.30 uur vertrekt Gerrits zoon met zijn vader in de zwarte Mercedes richting het ziekenhuis. Daar kunnen artsen weinig meer voor hem doen. Zonder uit zijn coma te ontwaken overlijdt hij drie weken later.

tcm17348036_large.jpg
Andere versies

Zowel de zoon van Gerrit als de vriend uit Hilversum zitten allebei nog steeds in voorarrest, maar vertellen allebei een andere versie van wat er die avond gebeurd is. Het lijkt tot nu toe erg aannemelijk dat Gerrit in Eemnes door één van hen of door beide mannen is mishandeld.

tcm17348044_large.jpg
Motief

Gerrit runde samen met zijn zoon een transportbedrijf en er zijn concrete aanwijzingen dat zij zich bezig hielden met het vervoer van verdovende middelen. Misschien heeft het feit dat hij zo is mishandeld daar iets mee te maken.

  • Wie heeft er informatie over het motief?
tcm17348045_large.jpg
Plaats delict

De plek waar Gerrit zou zijn mishandeld ligt tegenover hotel de Witte Bergen aan de andere kant van de A1. Die plek ligt vlakbij het dierenhotel en de golfbaan Goyer. Misschien zijn er bezoekers van de golfbaan of van hotel de Witte Bergen die die avond rond 23.00 uur iets hebben gezien op die plek.

tcm17348037_large.jpg
Auto's

Gerrit was met zijn zwarte Mercedes type E200 CDI en zijn zoon en vriend reden in een witte Kia type Picanto. Een opvallende combinatie. Die twee auto’s moeten daar rond 23.00 uur zo’n vier minuten lang hebben gestaan. Ook moeten de drie mannen daar uit die auto zijn gestapt.

tcm17348040_large.jpg
Garagebox

De Mercedes heeft vanaf middernacht tot 04.30 uur in de garagebox in Den Haag gestaan met de zwaargewonde Gerrit Boers op de achterbank. Die nacht heeft de garagebox op een kier gestaan en de politie wil weten of mensen hier die nacht iets gezien of gehoord hebben.

  • Wie heeft er op dinsdagavond 18 augustus tussen middernacht en 04.30 uur iets gezien of gehoord in de garagebox bij de Hengelolaan in Den Haag?

Hengelolaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.