Drie aanslagen bij woning; verdachten gefilmd

  • Nuland

De politie rekent op uw hulp bij het opsporen van de daders van drie levensgevaarlijke aanslagen bij een woning aan de Akkerpolei in Nuland. Van de twee meest recente incidenten, op 1 en 26 september 2023, zijn er beelden om over mee te denken.

Update

Op woensdagochtend 17 januari 2024 heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen aan de Akkerpolei. Het gaat om een 41-jarige Rotterdammer en een man van 32 uit Boxtel.

Wat de precieze rol van deze verdachten is geweest, wordt nader onderzocht. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Vertel wat u weet

Heeft u een idee wie de personen op de bewakingsbeelden kunnen zijn? Weet of vermoedt u iets over een mogelijk motief voor hun daden? Neem alstublieft contact op met de politie; dat kan ook anoniem.

232515_nuland_regio07.jpg
Akkerpolei in Nuland, vrijdag 1 september 2023

Drie verdachten gefilmd

Terwijl binnen vier volwassenen, een jong kind en een baby lagen te slapen in de nacht van 31 augustus op 1 september, werden er molotovcocktails naar de bewuste woning gegooid. Ook werd een geparkeerde auto in brand gestoken. Op de beelden hieronder zijn de twee personen te zien die daarvoor verantwoordelijk waren.
In de nacht van de 25e op de 26e sloeg één dader toe. Deze persoon, die ook door camera’s werd vastgelegd, reed vermoedelijk op een motorfiets.

Voertuigen op beeld

De politie houdt er rekening mee dat het duo dat op 1 september is gefilmd, een handlanger had die de auto bestuurde waarin ze reden. Die auto is vermoedelijk een donkerkleurige hatchback. Heeft u die gezien of kunt u zo’n auto met de verdachten in verband brengen, geef het alstublieft door aan de politie.
Van de motorfiets waarop de verdachte van 26 september mogelijk reed, zijn er ook beelden. Weet of vermoedt u iets over de voertuigen en/of degenen die er gebruik van maakten, neem dan alstublieft contact op met de politie.

232515_nuland_bbAuto.jpg
Vermoedelijk betrokken auto, 1 september 2023
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de daders en/of hun motief?
  • Wie herkent een of meer personen op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over (een van) de vermoedelijk gebruikte voertuigen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Akkerpolei

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.