Durim Gremaj (39)

  • Den Haag
  • Update 
tcm17302500_large.jpg

De van mensenhandel verdachte, gewiekste en vuurwapengevaarlijke Durim Gremaj is nog steeds niet gevonden.

Update

We kregen 6 tips over Gremaj, hij zou zowel in Nederland als in het buitenland gezien zijn. Dat wordt nu allemaal verder uitgezocht.

In zijn geboorteland Albanië werd Durim Gremaj (39) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor de gewelddadige verkrachting van een minderjarig meisje. Die straf moet hij nog steeds uitzitten. In Nederland wordt hij gezocht als verdachte van mensenhandel en hij staat inmiddels wereldwijd gesignaleerd.

tcm17302556_large.jpg
Mensenhandelaar

De politie verdenkt hem ervan in 2008 en 2009 een Oost-Europese vrouw in Den Haag te hebben mishandeld en uitgebuit. Op het moment dat de vrouw in het najaar van 2009 aangifte deed wegens mensenhandel, zat Durim Gremaj in Spanje. Sinds die tijd hebben de twee elkaar niet meer gezien en verblijft ze op een veilige plek.

tcm17302558_large.jpg
Nieuw slachtoffer

Inmiddels is hij al vier jaar weg uit Nederland, maar in de tussentijd heeft hij mogelijk een nieuw slachtoffer gemaakt. Gremaj zou recent in verschillende Europese landen opnieuw een vrouw hebben gedwongen om in de prostitutie te werken. In de periode dat hij bij haar was, heeft hij niet zijn eigen naam gebruikt, maar toen de vrouw aangifte deed bij de politie bleek al gauw dat het Durim Gremaj was.

tcm17302559_large.jpg
Signalement

Hij heeft er in de loop der jaren steeds anders uitgezien. Van een grote bos krullen tot de laatste tijd met kort haar. Hij krijgt steeds minder haar, dus hij kan al redelijk kalende zijn. Gremaj is op dit moment 39 jaar oud, hij spreekt vloeiend Albanees, Engels en Spaans. Hij is ongeveer 1 meter 75 lang en draagt over het algemeen nette kleding. Hij is altijd erg met zijn uiterlijk bezig. De meest recente foto is uit 2009, dus het kan zijn dat hij er ten opzichte van deze foto iets anders uitziet.

tcm17302561_large.jpg
Valse identiteit

Durim Gremaj is zijn echte naam, maar hij gebruikt die naam zelden. Hij maakt meestal gebruik van een valse identiteit. Hij heeft zich lange tijd Tony genoemd en recentelijk noemde hij zich weer anders. In het verleden maakte hij gebruik van schuilnamen, waaronder Elton Gremaj, Durim Gremi, Mariglen Kalle en Robertas Araminas uit Litouwen. Maar misschien gebruikt hij inmiddels weer een andere identiteit.

tcm17302555_large.jpg
Kluizenaar

In 2008 en 2009 leefde hij in Nederland een soort kluizenaarsbestaan. Hij kwam in zijn tijd in Scheveningen nauwelijks buiten en bracht de meeste tijd door in zijn appartement aan de Seinpostduin. Zelfs de buren konden zich hem niet herinneren. Volgens de vrouw uit Oost-Europa met wie hij samenleefde had hij in Nederland ook geen vrienden en ging hij slechts sporadisch een keer de deur uit. Misschien was hij ook wel bang om een keer door de politie gecontroleerd te worden.

tcm17302834_large.jpg
Gevaarlijk

Het lijkt erop alsof hij steeds nieuwe slachtoffers zoekt, deze uitbuit en als het hem te heet onder de voeten wordt, dan vertrekt hij weer. Durim Gremaj is een gewiekste man die vuurwapengevaarlijk is en die als het hem te heet onder de voeten wordt, zijn heenkomen zoekt in een ander land waar hij zich dan weer tijdelijk veilig waant.

tcm17302557_large.jpg
Nationale Opsporingslijst

Hij staat inmiddels wereldwijd via Interpol gesignaleerd. In Nederland staat hij op de Nationale Opsporingslijst. Mocht hij ergens in Europa dus worden aangehouden dan staat hem nog die gevangenisstraf van 15 jaar in Albanië te wachten. Hij moet uiterst voorzichtig zijn en maakt daarom ook steeds gebruik van de valse identiteiten.

tcm17302779_large.jpg
Verblijfplaats

Het is niet helemaal uitgesloten dat hij in Nederland zit, al lijkt de kans niet groot. Het laatste concrete spoor voert naar Spanje, waar hij momenteel mogelijk verblijft. Als mensen hem in het buitenland tegenkomen worden ze verzocht contact op te nemen met de lokale politie of bovenstaand nummer voor kijkers in het buitenland te bellen. Gremaj staat internationaal gesignaleerd en waar hij op dit moment ook verblijft, zijn naam doet overal de alarmbellen rinkelen.

  • Wie weet waar de in Albanië veroordeelde en de vermoedelijke voortvluchtige mensenhandelaar Durim Gremaj (39) zich op dit moment bevindt of heeft hem in het verleden gezien of gesproken?