Fraude met belastinggeld

  • Den Haag
  • Update 
tcm17326516_large.jpg

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker. We hebben het dan natuurlijk over de Belastingdienst. Maar voor die Belastingdienst zelf is het ook niet altijd even makkelijk.

Update

We toonden 3 mannen die dat geld opnamen, de rechter man is door u herkend. Goed werk!

Zeker niet als ze een betaling aan iemand moeten doen, maar ze het bankrekeningnummer van die persoon niet kennen. Dan stuurt de Belastingdienst die mensen een zogenaamd formulier Opgaaf Rekeningnummer waarop de begunstigden hun bankrekeningnummer moeten invullen en het formulier terugsturen, zodat de belastingdienst het geld kan overmaken. Een groep slinkse criminelen is het gelukt om in Den Haag, Voorhout, Wassenaar, Leiden en Bussum deze formulieren te onderscheppen voordat ze bij de juiste personen bezorgd werden. De vraag is uiteraard: Wie heeft informatie over hen, wie zijn het, waar verblijven ze, waar komen ze wel eens. Alle informatie is welkom.

tcm17319714_large.jpg
Fraude

Vervolgens vullen de criminelen een door hen valselijk verkregen bankrekeningnummer in en hebben ze de formulieren teruggestuurd naar de Belastingdienst. Die heeft vervolgens het geld keurig overgemaakt, waarna de uitbetalingen meestal binnen 24 uur contant werden opgenomen. Deze pinopnames vonden hoofdzakelijk in Den Haag en Rotterdam plaats en wij hebben beelden van 2 mannen die geld van de gebruikte rekeningen opnemen. In totaal heeft de groep nu al veel formulieren onderschept en misbruikt, waarmee in totaal een aanzienlijk bedrag is buitgemaakt.

tcm17319828_large.jpg
Kempstraat – Den Haag

Dit is de eerste man die de politie zoekt. Hij maakt zich mede schuldig aan grootschalige fraude met belastinggeld. Hij pinde woensdag 30 oktober 2013, omstreeks 06.30 uur, bij een geldautomaat aan de Haagse Kempstraat.

tcm17319714_large.jpg
Karel Doormanstraat – Rotterdam

Ook in de Karel Doormanstraat in Rotterdam staat maandag 13 augustus 2012, omstreeks 15.30 uur, een man te pinnen. Ook hem zoekt de politie.

  • Wie herkent de mannen van de beelden?