Man (26) doodgeschoten in woning Boomgaardstraat

  • Schiedam

Op 28 december 2019 werd een neergeschoten man zwaargewond aangetroffen in een woning aan de Boomgaardstraat in Schiedam. Medische hulp mocht niet meer baten.
De overleden man is een 26-jarige inwoner van Rijswijk. De politie onderzoekt door wie en waarom hij is neergeschoten.

Update

Na een eerdere aanhouding op 14 januari is op 22 januari een tweede verdachte aangehouden. Naar een derde verdachte én naar de mogelijk betrokken automobilist wordt nog gezocht.

Het schietincident gebeurde die avond tussen 19.00 en 20.00 uur. De recherche komt graag in contact met iedereen die mogelijk iets van het incident af weet of gezien heeft.

Bloedspoor

Uit onderzoek blijkt dat na het incident twee mannen en een vrouw zijn weggelopen van de woning. Mogelijk is één van hen bij het incident gewond geraakt, want de politie heeft een bloedspoor gevonden tot de Ooievaarsteeg, ter hoogte van de Schie.

Vierde persoon

Vermoedelijk zijn de drie personen vanaf de Ooievaarsteeg opgepikt door een vierde persoon in een auto. Heeft u dit gezien? Neem alstublieft contact op met de politie.

Twee aanhoudingen

Het onderzoek naar de daders is in volle gang. Op 14 januari is een 41-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij is de bewoner van de woning aan de Boomgaardstraat.
Op woensdag 22 januari hield de politie in Den Haag een tweede verdachte aan, een man van 31 jaar oud. De politie vermoedt dat allebei deze mannen op de camerabeelden te zien zijn.

202044_schiedm_daders1.jpg
Verdachten in Lange Kerkstraat

Getuigenoproep

Was u zaterdagavond 28 december tussen 19.00 en 20.00 uur in de buurt van de Boomgaardstraat, het Bagijnhof, de Lange Kerkstraat, de Grote Markt of de Ooievaarsteeg? Mogelijk bent u een belangrijke getuige; neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet wie er betrokken zijn bij dit schietincident?
  • Wie weet meer over de aanleiding?
  • Door wie zijn de twee mannen en de vrouw mogelijk opgepikt bij de Ooievaarsteeg?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boomgaardstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.