Man (64) van trap geduwd door inbreker

  • Den Haag
  • Update 

Vrijdagavond 4 januari is een 64-jarige man hardhandig door een inbreker van een lange, betonnen trap geduwd. Het slachtoffer raakte hierdoor zwaargewond.

Die bewuste avond komt de man rond 21.00 uur aan bij zijn woning aan de Soestdijksekade. Zodra hij probeert het slot van de voordeur te openen, wordt deze geopend door een inbreker. Vrijwel direct wordt het slachtoffer hardhandig geduwd, waardoor hij van de trap valt. 

denhaag_119022_trapportiek2.jpg
Meerdere daders

De inbreker rent vervolgens langs het slachtoffer naar beneden. Vermoedelijk volgen er daarna nog een aantal mensen met tassen. Het groepje maakte sieraden, een paspoort en wat geld buit.

  • Wie heeft er iets gezien vrijdagavond 4 januari in de omgeving van de Soestdijksekade in Den Haag?
denhaag_119022_so_res.jpg
Ernstig gewond

Door de duw heeft het slachtoffer onder andere scheuren in beide achillespezen. Hij moet hier zo’n acht tot 12 weken van herstellen. Doordat hij een tijdje uitgeschakeld is, ontstaan er veel zorgen om zijn eigen restaurant in Delft. 

Gewelddadige inbreker

Volgens het slachtoffer was de inbreker die duwde een lange, lichtgetinte man. Hij is zo’n 1.90m lang en had kort, donker haar.

denhaag_119022_pda.jpg
Getuigenoproep

Het is onduidelijk hoe laat de inbrekers binnen zijn gekomen, daarom is de politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Heeft u iets opvallends gezien vrijdagavond 4 januari aan de Soestdijksekade? Of vermoedt u wie de inbrekers zijn? Geef het door aan de politie via 0800 – 6070.

Camera in beeld

Heeft u camerabeelden uit de omgeving van de Soestdijksekade? Upload uw beelden en help het onderzoek verder! 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven