Man overvalt twee keer dezelfde avondwinkel

  • Den Haag

Een winkelier in Den Haag werd eind 2023 tot tweemaal toe slachtoffer van een gewapende overval. De politie gaat ervan uit dat het beide keren om dezelfde dader gaat en vraagt uw hulp om hem op het spoor te komen.

Het slachtoffer is pas sinds september eigenaar van de avondwinkel op de hoek van de Oudemansstraat en de Isingstraat. Heel wrang dus dat dit hem binnen enkele maanden al moest overkomen. Kijkt u alstublieft goed naar de camerabeelden en meld het als u iets weet of vermoedt over de overvaller.

Vuurwapen

De eerste overval vond plaats op woensdag 8 november 2023 rond 18.00 uur. De dader had onder meer een vrij lange jas met capuchon aan en zwarte Adidas-gympen met witte strepen. Hij bedreigde met een vuurwapen de winkeleigenaar en wist zo geld uit de kassa buit te maken.

Grijze scooter

Bij het tweede incident, tegen 18.00 uur op vrijdag 29 december, droeg de overvaller zo te zien dezelfde jas en dezelfde gympen. Deze keer had hij een helm op van het merk Beon en was het een mes waarmee hij dreigde. De man wist helaas opnieuw geld mee te graaien.
Het slachtoffer ging uit frustratie een worsteling aan, maar raakte daarbij gelukkig niet gewond. Hij heeft nog kunnen zien hoe de dader er op een grijze scooter vandoor ging in de richting van station Hollands Spoor.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Een tip over de overvaller doorgeven kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Oudemansstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.