Moordverdachte dumpte mogelijk zijn kleding

  • Den Haag

Ondanks de aanhouding van een verdachte heeft de politie nog vragen omtrent de dood van Charles Hendriks. De 69-jarige inwoner van Den Haag werd op woensdag 8 december 2021 gevonden in zijn woning aan de Wattstraat.

De verdachte die vast zit, is een 40-jarige man uit de sociale omgeving van het slachtoffer. Zijn kleding en rugtas, te zien op camerabeelden van 8 december, zijn vermoedelijk belangrijke sporen in het onderzoek.

Update

In de week na de uitzending kwamen meer dan twintig tips binnen, waarvoor hartelijk dank. De politie zou nog steeds graag met getuigen spreken die de verdachte hebben gezien en/of gesproken op woensdag 8 december.
De kleding die de man vermoedelijk dumpte, is nog niet gevonden. Weet u daar iets over óf heeft u precies de juiste Adidas-gympen ter beschikking, neem dan alstublieft alsnog contact op.

222067_denhaag_so1.jpg
69-jarig slachtoffer Charles Hendriks

Kleding gedumpt?

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van die Wattstraat op 8 december of kort ervoor? Neem alstublieft contact op met de politie, desnoods anoniem. Ook als u iets belangrijks weet over de persoon op de beelden, hoort de politie dat heel graag van u.
De 40-jarige verdachte is geblurd, omdat hij al is aangehouden, maar de politie is dus met name op zoek naar tips over de kleren, de rugzak en de schoenen van de man. Het vermoeden bestaat dat hij die destijds ergens heeft gedumpt omdat zich er mogelijk sporen op bevinden.

222067_denhaag_schoenenb.jpg
Deze gympen worden tegenwoordig niet meer gemaakt

Specifieke Adidas-gympen

Vooral de sportschoenen die de man die woensdag aanhad, zijn heel specifiek. Het gaat om het type Supernova Sequence, van Adidas, in de maat 10,5 UK – ofwel de Nederlandse maat 45 1/3. Heeft u zulke gympen ergens gevonden, meld het alstublieft.
Het zou het onderzoek al enorm helpen als de politie over soortgelijke schoenen zou kunnen beschikken. Het specifieke model wordt niet meer gemaakt, maar hopelijk heeft iemand nog een nieuw paar liggen in precies de juiste maat.

Kleding en rugtas

De verdachte droeg die 8e december een blauwe spijkerbroek en een lichtgrijs jack over een blauwgrijze hoody. Ook droeg hij een grijze rugtas, zoals te zien op de camerabeelden hierboven. Heeft u zo’n tas of zulke kleding sindsdien ergens gevonden, meld u zich dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet waar de kleding en/of de rugtas van de verdachte zijn gebleven sinds 8 december 2021?
  • Wie heeft informatie over de omstandigheden van Charles Hendriks’ dood en/of heeft iets verdachts gezien op 8 december in de omgeving van de Wattstraat in Den Haag?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wattstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.