Nieuwe informatie in onderzoek moord Remsley Eisden

  • Dordrecht

De 36-jarige Remsley Eisden werd in de nacht van 15 op 16 oktober 2022 meerdere keren geraakt door kogels uit een automatisch wapen. Hij overleed ter plekke. De politie beschikt inmiddels over nieuwe aanknopingspunten waarover u kunt meedenken.

Update

Op dinsdag 22 november 2022 heeft de politie een 49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident.

Schutter ‘verdween’

Het slachtoffer zat op het fatale moment in zijn geparkeerde auto aan de Van den Tempelstraat. Toen de schutter er te voet vandoor snelde, in de richting van de De Savornin Lohmanweg, rende een getuige achter hem aan.
Deze getuige vertelt dat hij de schutter niet heeft zien oversteken en dat er ook geen vluchtauto te zien was. Bewakingsbeelden die de politie heeft onderzocht, lijken te bevestigen dat de schutter plotseling ‘verdween’.

222401_dordt_pd2.jpg
Hoek Thorbeckeweg – Van den Tempelstraat

Vertel wat u weet

De man kan op een nog onbekende manier zijn weggekomen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de vluchtende schutter een huis of flatgebouw in is gegaan in de directe omgeving. Mogelijk woont hij daar, kreeg hij er hulp of wist hij zich op een andere manier te verstoppen. Het gaat om het blok Ruys de Beerenbrouckweg, De Savornin Lohmanweg en Nolensweg.
Weet of vermoedt u waar de schutter zich schuilhield of waar hij mogelijk woont, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan natuurlijk anoniem.

Mogelijke aanleiding

Er zou een langlopend conflict spelen tussen twee groepen in Dordrecht die zich met criminele activiteiten bezighouden. Daarvan zou Remsley Eisden het slachtoffer kunnen zijn geworden. De politie weet nog niet of daarin de toedracht ligt of dat het motief in een andere hoek gezocht moet worden.
Het onderzoeksteam komt heel graag in contact met een ieder die iets weet over de liquidatie van Remsley Eisden, over een mogelijk motief en/of over het conflict tussen de twee groepen.

Specifieke getuige

De politie wil graag spreken met een specifiek persoon die die nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober in de omgeving van winkelcentrum Crabbehof was. Deze kan een belangrijke getuige zijn. 
Het gaat om de scooterrijder op de beelden hieronder, die vlak na het schietincident over de Ruys de Beerenbrouckweg reed.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

  • Wie heeft informatie over de achtergronden van de moord op Remsley Eisden?
  • Wie weet of vermoedt wie de schutter kan zijn?
  • Wie zijn de bestuurders op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Den Tempelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.