Remsley Eisden (36) doodgeschoten in auto

  • Dordrecht

In de Van den Tempelstraat in Dordrecht werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober 2022 een flink aantal keren geschoten. De 36-jarige Remsley Eisden, die daar op dat moment in een geparkeerde auto zat, werd meerdere malen geraakt en overleed ter plekke.

Het slachtoffer had iets verderop een café bezocht in winkelcentrum Crabbehof. Toen Eisden onder vuur werd genomen was het ongeveer 00.30 uur. De schutter is gezien door getuigen.

Update

Op dinsdag 22 november 2022 heeft de politie een 49-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident.

Kenmerken en vluchtroute

Het gaat om een man van circa 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg zwarte kleding en had een capuchon over het hoofd.
Een getuige heeft gezien dat die man na het schieten in de Van den Tempelstraat het eerste steegje insloeg in de richting van de Savornin Lohmanweg.

222373_dordrecht_schiet_krt.jpg
Vluchtrichting van de schutter

Toyota Yaris

De auto waarin het slachtoffer zat is een Toyota Yaris. Mogelijk zet dat iemand aan het denken. Heeft u gezien dat zo’n auto in de gaten werd gehouden of zag u erbij in de buurt iets anders verdachts, geef dat dan alstublieft door.

222373_dordrecht_schiet_regio3.jpg
Onderzoek rondom de Toyota Yaris
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u de avond van zaterdag 15 oktober of de daaropvolgende nacht iets verdachts gezien in de omgeving van de Van den Tempelweg in Dordrecht of kunt u meer vertellen over de schutter, neem alstublieft contact op met de politie.
Ook als u beschikt over camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is dat van belang kan zijn, wil de politie u heel graag spreken. Direct uw opnamen uploaden kan via het tipformulier hieronder.

  • Wie heeft iets gezien van het schieten en/of van de dader?
  • Wie weet meer over de route die de schutter vanaf de Savornin Lohmanweg is gevlucht?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Den Tempelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.