Ontvoering man (46) op de Alphons Ariënsstraat

  • Schiedam
  • Update 

In de nacht van 29 op 30 mei 2018 wordt het 46-jarige slachtoffer door drie mannen een bestelbus in getrokken op de Alphons Ariënsstraat. Vervolgens bedreigen en mishandelen ze hem urenlang.

Update

U kwam niet alleen met tips over de getoonde handschoen; sommigen van u wisten mogelijke namen te noemen van de verdachten. Het onderzoeksteam gaat met uw informatie aan de slag.

Mogelijk heeft deze ontvoering een verband met een schietincident in de nacht van 14 op 15 juni 2018, eveneens in Schiedam. Bij de getroffen woning werd op het balkon een handgranaat neergelegd.

Mishandeld en bedreigd

De 46-jarige man loopt die dinsdagavond rond 23.40 uur richting zijn auto, een Kia Sportage, wanneer het drietal hem vastpakt. De mannen zeggen dat ze van de politie zijn, doen iets over zijn hoofd en trekken hem een bestelbus in. Hij wordt urenlang mishandeld en bedreigd.

118392_schiedam_fu_braakensiek2.jpg

Om circa 03.00 uur wordt het slachtoffer op de Johan Braakensiekstraat uit de bestelbus gezet. Hij is doodsbang en begint te schreeuwen. Een getuige belt de politie, maar de drie ontvoerders zijn dan al verdwenen.

118392_schiedam_fu_kiamet1.jpg
Gestolen Kia Sportage

Na de ontvoering hebben de daders de auto van het slachtoffer meegenomen. Het betreft een donkergrijze Kia Sportage met het kenteken 21-XZR-2.

Verwisselen kentekenplaten

Rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek gedaan op camerabeelden uit de omgeving. Hierdoor zijn beelden van twee mannen naar boven gekomen die nu als verdachten gelden.

118392_schiedam_fu_daders2.jpg

Te zien is dat het duo op maandag 21 mei 2018, rond 16.15 uur, de kentekenplaten verwisselt van een zilvergrijze Volkswagen Transporter. Vermoedelijk is dit de wagen waarin het slachtoffer is ontvoerd.

  • Wie herkent de mannen bij de Volkswagen Transporter?
118392_schiedam_fu_transporter_brand4.jpg
Uitgebrande bestelbus

De kentekenwissel vond plaats op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel. Twee maanden later, in de nacht van 23 op 24 augustus, is de Transporter uitgebrand aangetroffen op de Nesserweg in Zevenhuizen.Een tipgever heeft mogelijk iemand bij die brand zien wegrijden op een scooter of motor.

  • Wie heeft informatie over de scooter- of motorrijder die mogelijk, in de nacht van 23 op 24 augustus, bij de brandende bestelbus wegreed vanaf de Nesserweg in Zevenhuizen?
118392_schiedam_fu_2luikhandschoen.jpg
Mogelijke aanknopingspunten

Bij de uitgebrande bestelbus is een handschoen aangetroffen. Mogelijk is deze handschoen tijdens het wisselen van de nummerborden gedragen door een van de verdachten.

118392_schiedam_fu_bbtshirt.jpg

Het wit-groene shirt dat de andere verdachte op de camerabeelden draagt, lijkt op een shirt van de Rotterdamse honkbalvereniging HSV Saints. Wellicht zet dat iemand aan het denken.

Alfa Romeo Mito en Renault Mégane

De politie heeft aanwijzigingen dat de dadergroep mogelijk de beschikking heeft over een rode Alfa Romeo Mito en een donkergrijze Renault Mégane.

118392_schiedam_fu_2luikautos.jpg

Heeft u informatie over de ontvoering of de daders ervan, mogelijk in combinatie met zo’n Alfa Romeo of Renault, dan hoort de politie dat graag van u.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Alphons Ariënsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.