Oplichting ouderen met babbeltruc

  • Den Haag
  • Update 

De politie waarschuwt voor twee mannen die de afgelopen tijd in de regio Den Haag ouderen oplichten met een babbeltruc. Sinds afgelopen oktober zijn daar al meer dan 25 aangiftes van binnengekomen. Sinds oktober zijn er al meer dan 25 aangiftes gedaan.

117116_denhaag__regio5.jpg
Babbeltruc

Er zitten grote overeenkomsten tussen de aangiften. Het geld of de sieraden van de slachtoffers zijn gestolen door een of twee mannen die hen aanspraken in gebrekkig Duits, Nederlands of een onbekende taal. Er werd gevraagd of ze geld konden wisselen, of de mensen worden vastgepakt terwijl een van de mannen naar het telefoonnummer van de ANWB vraagt. Soms is er zelfs geweld gebruikt. 

117116_denhaag__horloge.jpg
Horloge

Bij dat korte lichamelijke contact worden razendsnel sieraden losgemaakt. Zo is onder andere de dubbele sluiting van dit horloge ongemerkt losgemaakt, een erfstuk.

Signalement dader 1

Dader 1 is een lichtgetinte man van tussen de dertig en veertig jaar met een stevig postuur. 

Signalement dader 2

Zijn handlanger is een donkergetinte man van dezelfde leeftijd. Hij heeft een bol gezicht en is nog forser gebouwd dan dader 1. 

Meer slachtoffers voorkomen

Zie je dat iemand wordt aangesproken en vertrouw je het niet, help dan even of bel 112. En voor slachtoffers: doe aangifte. Met die aangiften kan de politie hopelijk voorkomen dat zoiets vaker gebeurt.

  • Wie weet wie deze twee mannen zijn? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Alphons Diepenbrockhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.