Overval avondwinkel Ferdusie aan de Stille Veerkade

  • Den Haag
  • Update 

Twee agressieve daders bedreigen zowel de eigenaar als omstanders.

Update

In totaal 3 reacties. De rechercheurs willen graag nog spreken met de man die voor de overvallers terugdeinst (te zien op de beelden hier op de site) en de vrouw die 112 waarschuwde na de overval.

Op vrijdagavond 12 februari 2016 rond 18.15 uur wordt er een overval gepleegd op avondwinkel Ferdusie aan de Stille Veerkade in Den Haag. De eigenaar zit een koelkast bij te vullen, wanneer hij opeens een mes in zijn nek voelt prikken. Hij ziet twee mannen die hem bekend voorkomen, en terwijl hij ondanks het mes met één begint te worstelen, rukt de andere de kassa-lade los.

  • Wie is er op vrijdagavond 12 februari 2016 rond 18.15 uur getuige geweest van de overval op avondwinkel Ferdusie aan de Stille Veerkade in Den Haag?
160329_paviljoenstraat.jpg
Vlucht

Vanaf de Stille Veerkade rennen de twee met die la naar de kruising met de Paviljoensgracht en slaan linksaf, richting de Doubletstraat. Wanneer ze even later de gracht oversteken worden ze gefilmd: een voorbijganger deinst achteruit omdat ze met een stok zwaaien en zo iedereen op afstand houden. De twee rennen na de gracht rechtsaf het Groenewegje in.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
160329_getuige.jpg
Agressief

Een omstander die ze tegen probeerde houden, sloegen ze met kracht in zijn gezicht. Die bleef achter met een bloedneus. Vlak erna zwaaien ze dus dreigend met een stok bij de Paviljoensgracht naar een voorbijganger. De politie wil graag met deze terugdeinzende getuige spreken.

  • Wie is de terugdeinzende getuige?
160329_daders1.jpg
Daders

De eigenaar denkt beide mannen al eens in zijn zaak te hebben gezien. Volgens hem is een van hen een Antilliaan en de ander een Somaliër, en waren ze allebei niet zo groot. Omdat ze dus al eerder in de winkel lijken te zijn geweest, komen ze mogelijk uit de buurt.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de mogelijke Antilliaanse dader en mogelijke Somalische dader?
160329_pd.jpg
Mevrouw

Na de overval is de eigenaar nog even achter de mannen aangerend over de Stille Veerkade. Een mevrouw vertelde toen dat ze de overval had gezien en de politie had gewaarschuwd. De politie wil graag nog met haar spreken.

  • Wie is de vrouw?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stille Veerkade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.