Overval vrouw (90) in haar woning in de De Genestetlaan

  • Den Haag
  • Update 

Voor een klein beetje geld veroorzaakt een overvaller enorme ellende.

Update

Helaas maar 1 tip over deze laffe overval. Komt u uit Den Haag kijk dan of u niet alsnog kunt helpen.

Op donderdag 27 maart 2014 wordt er rond 11:50 uur aangebeld bij een bewoonster (90) van De Genestetlaan in Den Haag. Voor de deur staat een vrouw die zegt een pakketje bij zich te hebben uit Thailand bestemd voor haar neef. De bewoonster doet open en wordt gelijk naar achteren geduwd waardoor ze op de grond valt. Ze pakt de alarmknop van het slachtoffer af, die aan haar rollator hangt, en de bejaarde vrouw wordt daarna in een wurggreep genomen. De dader zegt dat ze geld wil hebben. Het slachtoffer geeft een paar tientjes waarna de vrouw de woning verlaat.

tcm17321395_large.jpg
Slachtoffer

De overval heeft haar mentaal een enorme klap gegeven. De vrouw leeft van haar AOW en bij haar viel niet veel te halen. Sinds de overval is de angst zo groot dat ze niemand durft binnen te laten. Zij woonde al 35 jaar met veel plezier in haar huis, maar ze denkt er nu aan te verhuizen naar een verzorgingstehuis.

tcm17321394_large.jpg
Informatie

Het slachtoffer heeft weinig contacten en toch was de overvalster goed van haar situatie op de hoogte. De dader moet dus wel direct of indirect informatie over de situatie van het slachtoffer verkregen hebben via iemand die het slachtoffer kent. De dader wist blijkbaar dat de vrouw een neef had, die in Thailand heeft gewoond. Ook moet de dader hebben geweten van de lichamelijk slechte conditie van de vrouw en dat een duw genoeg was om haar uit te schakelen, want het slachtoffer heeft geen wapen gezien. En tot slot was ze kennelijk ook op de hoogte van het alarm aan haar rollator.

tcm17321393_large.jpg
Dader

Het slachtoffer omschrijft haar als een knappe vrouw, mogelijk van Aziatische afkomst. Ze sprak Nederlands zonder accent. Ze heeft een licht getinte huidskleur, is zo'n 1.70 meter lang, zo'n 25 tot 35 jaar oud, heeft een slank postuur en donker haar. Tijdens de overval droeg ze een donkerbruine jas en een bruin mutsje, waar nog wat donkerkleurig haar onder vandaan kwam.

  • Wie is er op donderdag 27 maart 2014 rond 11:50 uur getuige geweest van de overval op een bewoonster (90) van De Genestetlaan in Den Haag?

  • Wie (her)kent aan de hand van het signalement de dader?

  • Wie heeft eventueel andere informatie over deze beroving?

De Genestetlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.