Politie vraagt om beelden van Eritrese relschoppers

  • Den Haag

Zaterdagavond 17 februari 2024 waren er ernstige ongeregeldheden bij zalencentrum Opera in Den Haag. Toen de politie voorkwam dat een groep Eritreeërs daar de confrontatie zocht met een andere groep Eritreeërs, keerde de agressie zich tegen de agenten.

Relschoppers bekogelden de politie met onder meer straatstenen en vuurwerk. Daarbij raakten vijftien agenten gewond. Ook brandweerlieden en zelfs persfotografen zijn belaagd en er werden grootschalige vernielingen en brandstichtingen gepleegd.

Uw camerabeelden

Ter plaatse werden dertien verdachten aangehouden. De politie is bezig om per relschopper een dossier te maken met de gepleegde strafbare feiten. Daarbij speelt beeldmateriaal een cruciale rol.
Heeft u bij uw woning of werkadres in de omgeving van de Fruitstraat in Den Haag een camera hangen? Of reed u daar die zaterdagavond 17 februari in de buurt en heeft u dashcam-opnamen? Neem dan alstublieft contact op. Uw beelden nu direct naar de politie uploaden kan via het tipformulier.

Mogelijk openbaar

Materiaal dat u beschikbaar stelt, wordt alleen voor dit onderzoek gebruikt. De beste beelden per verdachte worden eerst binnen de politie verspreid. Wie daarna niet herkend is en zich niet heeft gemeld, loopt het risico dat zijn beeltenis openbaar wordt gemaakt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie