Poolse supermarkt voor tweede keer beschoten

  • Den Haag

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 februari 2020 opende een onbekende schutter het vuur op een supermarkt aan het Lorentzplein in Den Haag. De politie roept getuigen op zich te melden.

Update

In de uitzending van 18 februari 2020 heeft de politie bewakingsbeelden getoond van de schutter. Herkent u de man op de beelden? Geef het alstublieft door.

Het was de tweede keer dat de Poolse winkel Małpka werd beschoten. Na de eerste keer, op 6 november 2019, werd de supermarkt op last van de gemeente voor drie maanden gesloten.

Voorlopig dicht

De winkel was sinds die gedwongen sluiting pas drie dagen weer open toen opnieuw een schutter het pand onder vuur nam. Als gevolg daarvan heeft de eigenaar van Małpka besloten zijn supermarkt voorlopig dicht te houden.

Getuigenoproep

202082_denhaag_regio6.jpg
Lorentzplein, Den Haag

De politie doet een dringend beroep op iedereen die informatie heeft over de beschieting, rond 02.30 die vroege zondagochtend van 9 februari.
Heeft u iets opvallends gezien in de omgeving van het Lorentzplein of vermoedt u iets over het motief voor de beschieting, geef het alstublieft door.

Uw beelden uploaden

Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden van die nacht in het Laakkwartier, dan wil de politie die heel graag bekijken. Neem contact op of uploadt uw beelden direct via het online tipformulier.

Lorentzplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER