Schietincident in de Valkenboslaan

  • Den Haag
  • Update 

Een groot politieteam is op zoek naar een gevaarlijke schutter.

Update

Er kwamen 4 reacties.

Maandagavond 28 april 2014 overleeft een 49-jarige man maar net een aanslag op zijn leven als hij rond 22.30 uur zijn auto heeft geparkeerd in de Valkenboslaan en dan wordt beschoten. De schutter raakt hem van achteren meerdere keren en hij  raakt onbedoeld ook nog bijna bewoners van die straat. De schutter vlucht daarna in een BMW, die vlak erna brandend wordt gevonden op de Weerselotraat in Den Haag, maar er blijft best nog wat over van die auto.

  • Wie heeft de zwarte BMW 3-serie die maandagavond tussen 22.30 uur en 22.45 uur in de Valkenboslaan in Den Haag gezien?

  • Wie heeft de dader zien vluchten?
tcm17321042_large.jpg
Rondvliegende kogels

De schutter had duidelijk een doelwit maar schoot daarnaast ook nog bijna andere bewoners van die straat neer. De kogels vlogen ramen van woonhuizen binnen, waar even daarvoor nog kinderen stonden.

  • Wie is er op maandagavond 28 april 2014 iets na 22.30 uur getuige geweest van het schietincident in de Valkenboslaan in Den Haag?
tcm17333706_large.jpg
BMW

In mei wilden wij weten waar de BMW vandaan kwam. De auto viel op door z’n aparte velgen en omdat er geen typenummer opzat. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk dat de BMW in de nacht van zondag 20 april op maandag 21 april 2014 is gestolen vanaf de parkeerplaats van het bungalowpark Port Zélande. Ook is bekend geworden dat de auto is weggereden in de richting van Rotterdam. Verder vermoedt de politie dat de gestolen BMW is doorverkocht op zondag 27 april, dus de dag voor de aanslag,  in de buurt van Blijdorp in Rotterdam.

tcm17321037_large.jpg
Autobrand

Tien minuten later komt de melding dat op de Weerlosestraat een BMW in brand is gestoken maar omdat de brandweer er snel was bleef er best veel van die auto over.

  • Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de BMW?
tcm17321041_large.jpg
Locatie auto

De politie wil weten waar die auto in de week voor de moordaanslag was, dus zo vanaf 20 april. Dat hoeft niet per se in Den Haag geweest te zijn. Het kan zijn dat hij op een hele andere plek door de daders ergens onopvallend is gestald, in een garagebox of op een parkeerterrein om niet in de gaten te lopen tot ze die auto nodig hadden.

  • Wie weet waar de BMW vanaf 20 april gestaan heeft, wie hem in zijn of haar bezit had of heeft hem ergens zien rijden?
tcm17333707_large.jpg
Getuigenoproep

De rechercheurs willen heel graag in contact  komen met mensen die meer kunnen vertellen over de gestolen BMW. Het was een type 3 serie, stationwagon, zwart en voorzien van het kenteken 12-XV-FL. Bij het aantreffen van de brandende BWM op maandag 28 april, zaten er gedupliceerde kentekenplaten op: 64-SJ-XJ. En er zaten 5 spaaksvelgen op, terwijl er oorspronkelijk 7 spaaksvelgen op hebben gezeten. Dat kan misschien wel een garagehouder zijn opgevallen, die de velgen heeft gewisseld.

  • Wie weet er meer over de achtergrond van het schietincident?

Valkenboslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.