Straatroof vrouw (85) aan de Hargsingel

  • Schiedam
  • Update 

Jongen rukt ketting van haar nek

Update

Helaas nog geen tips. Een blanke jongen met blonde krullen rukte haar ketting af. Woont u in de buurt? Kijk of u nog kunt helpen.

Op zaterdag 17 september loopt een 85-jarige vrouw rond 15.00 uur richting de Hargsingel, om daar vervolgens op een bankje te gaan zitten. Ze kijkt graag naar de rondzwemmende eendjes in de singel. 

Jongens

Ze ziet dan dat er twee jongens aan komen lopen, die plaatsnemen op een bankje tegenover haar. Een van hen draagt een wit t-shirt.  Ze hebben bijna alleen aandacht voor hun telefoon en lopen na een tijdje weer weg. 

Straatroof

De vrouw vindt het even later zelf ook wel weer mooi geweest en besluit huiswaarts te keren. En dan ineens ziet ze de jongen met het witte t-shirt op zich af komen. Hij grijpt de ketting die ze draagt en trekt ‘m van haar nek, waarna hij met het sieraad wegrent richting de Churchillweg. 

  • Wie heeft de straatrover zien wegrennen richting de Churchillweg?

Signalement straatrover

De straatrover heeft een blanke huidskleur en wordt tussen de 17 en 25 jaar oud geschat. Hij heeft blond krullend haar en droeg een wit shirt en donkere broek. 

Vriend van straatrover

Zijn vriend was niet bij de straatroof aanwezig. We omschrijven hem alleen omdat u daardoor misschien een idee heeft wie de straatrover is. Hij was lang en donkergetint, had een baard en afrokapsel en leek ongeveer 25 jaar. We roepen deze vriend op om ook, desnoods anoniem, te vertellen wie er voor deze laffe daad verantwoordelijk is.

  • Wie heeft een vermoeden wie de straatrover zou kunnen zijn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hargsingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.