Verdachte gezocht van explosie bij woning

  • Hilversum

Bij een woning aan de Roosendaalstraat werd op maandag 10 juni 2024 een gevaarlijke ontploffing veroorzaakt. De politie kan veel beelden van een verdachte laten zien.

Er is destijds al snel een 17-jarige jongen als verdachte aangehouden, maar naar een andere vermoedelijk betrokkene is de politie nog op zoek. Van die tweede verdachte, die ook behoorlijk jong oogt, zijn er aardig wat beelden om over mee te denken.

Uitgebreid gefilmd

De nog gezochte, jonge man is die middag uitgebreid gefilmd in de nabije omgeving van de getroffen woning; aan het Achterom en de Kerklaan en rennend richting de Beatrixtunnel. Hij droeg een zwart jack van The North Face en een blauwe broek met zakken aan de zijkant. De boodschappentas die hij bij zich had, is van de winkelketen Action.

Fietsroute

Toezichtcamera’s van de gemeente hebben eerder al diezelfde verdachte vastgelegd toen hij vanaf de achterzijde van het Centraal Station, door het centrum van Hilversum, richting de Langestraat fietste. Ergens aan de Herenstraat liet hij vermoedelijk de fiets achter.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Roosendaalstraat in Hilversum

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.