Verdachte op beeld van ontploffing bij woning

  • Den Haag

Rond 03.00 uur in de nacht van 21 op 22 juli 2022 was er een enorme klap te horen op het Rijswijkseplein in Den Haag. Het lijkt te gaan om een doelgerichte aanslag op een appartement daar. De vermoedelijke dader is door een aantal camera’s vastgelegd.

De man is te herkennen aan onder meer de rode rugtas die hij bij zich droeg die vroege vrijdagochtend. Mogelijk heeft daarin het explosief gezeten. Kijkt u alstublieft naar de beelden en neem contact op met de politie als u weet of vermoedt wie de verdachte kan zijn.

Ontsnapt via keukenraam

De 58-jarige bewoonster van het getroffen appartement wist zich net als haar dochter op het nippertje in veiligheid te brengen. Ze ontsnapten via het keukenraam, omdat bij de voordeur brand woedde. Omliggende appartementen liepen ook schade op, maar er vielen geen slachtoffers.

222441_dnhg_tr1.jpg
De materiële schade was aanzienlijk
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

De rode rugtas is vermoedelijk van het merk Herschel. Zegt dat u iets in combinatie met een mogelijke verdachte, meld het alstublieft. Ook als u een idee heeft over een motief voor deze aanslag hoort de politie heel graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rijswijkseplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER