Wie is oplichtster ‘Katja’ en wie nam dankzij haar geld op?

  • Den Haag

In een onderzoek naar bankmedewerkerfraude en cybercrime stuitte de Haagse politie op video-opnamen waarop de stem te horen is van een onbekende vrouw die slachtoffers om de tuin leidt. De opnames stonden op de telefoon van een verdachte, net als onder meer vertrouwelijke gegevens van vele cliënten van een bank.

De opnamen geven een goede inkijk in de geraffineerde werkwijze van de personen achter zulke oplichting. Daarnaast leveren ze natuurlijk een zeer directe onderzoeksvraag op: van wie is de vrouwenstem?

Beelden pinner

De vrouw op de opnamen noemde zich Katja Veldhuizen en deed zich voor als medewerker van de Fraudehelpdesk. Zij spande zich zogenaamd in om een slachtoffer te behoeden voor misbruik van diens rekening. Onderzoek leert dat de betrokken vrouw mogelijk in Rotterdam verblijft.
‘Katja’ maakt zeer waarschijnlijk deel uit van een grotere groep die meerdere slachtoffers heeft gemaakt door dit soort misleiding. Bij diezelfde groep lijkt ook de man op onderstaande beelden te horen. Hij nam in Den Haag geld op van de rekening van een wat ouder slachtoffer.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de vrouwenstem op de opnamen?
  • Wie weet of vermoedt wie de man op de camerabeelden is?
  • Wie heeft informatie over de groep daders die vermoedelijk achter een flink aantal gevallen van oplichting zit?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Den Haag

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.