Opnieuw aandacht voor gewelddadige dood van Els Slurink in 1997

Opsporing Verzocht Preloader

Ze was een slimme, ambitieuze, betrokken vrouw die nog een mooie toekomst voor zich had. Toch werd psychologe Els Slurink op 21 maart 1997 dood in haar benedenwoning in Groningen gevonden. Een enkele steekwond in haar hart maakte een einde aan haar leven. Ze werd maar 33 jaar oud. Een dader werd nooit aangehouden.

Het is nooit te laat om te praten

Er moeten mensen zijn die weten wie Els om het leven bracht en waarom. Op dit moment vraagt de politie inwoners van Groningen om opnieuw mee te denken over de zaak. Sinds deze week vragen grote billboards door de stad met de tekst 'het is nooit te laat om te praten' opnieuw aandacht voor haar gewelddadige dood. 

De eerste dag van de lente zal nooit meer hetzelfde zijn.”

broer van Els Slurink

Waarheid boven water krijgen

De uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond 26 januari staat voor een groot deel in het teken van de dood van de psychologe. Naast een reconstructie van de gebeurtenissen vlak voor en na het overlijden van het slachtoffer, zijn er interviews met Els' nabestaanden. En uiteraard zetten we alle aanknopingspunten op een rij en licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe. Na bijna 24 jaar moet het mogelijk zijn om eindelijk de waarheid boven water te krijgen.

Kijk ook eens naar