Automobilist (41) van dichtbij doodgeschoten

In de Wenckebachstraat in Den Haag werd op vrijdagavond 23 juni 2023 een 41-jarige man van dichtbij doodgeschoten. Dat gebeurde toen hij rond 20.40 uur in zijn lichtblauwe Renault Twingo door de straat reed, vlak bij de Noordpolderkade. De politie roept getuigen op om hun verhaal te doen.

Motorfiets

De schutter zat vermoedelijk op een motorfiets, samen met een tweede persoon. Heeft u de verdachte(n) gezien, mogelijk in combinatie met het voertuig, neem dan alstublieft contact op met de politie. Het is mogelijk dat ze vooraf de omgeving hebben verkend. Zowel de motorfiets als de kleding van de verdachten waren donker van kleur.

update
teaser-date

28-08-2023 11:23

Een week na onze uitzending van 27 juni 2023 heeft de politie beelden openbaar kunnen maken van twee mannen die vermoedelijk bij het fatale schietincident betrokken waren. U ziet die beelden hieronder.

Het tweetal reed op een motorfiets met een witte kentekenplaat. Daarmee reden ze weg via onder meer de Nieuwe Tolbrug en langs parkeerterrein Drievliet. Rond 20.45 uur zijn de verdachten voor het laatst gezien, bij de fietsrotonde aan de Ringelwikke in Ypenburg.

Deel uw informatie

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet of vermoedt u iets over (een van) de personen op de motorfiets, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan uiteraard ook anoniem op 0800-7000 of online bij ‘M’.

 Beelden uploaden

Als u over beelden beschikt van die avond in de Molenwijk, bijvoorbeeld van een dashcam of deurbelcamera, hoort de politie heel graag van u. Uw opnamen direct uploaden kan via het tipformulier.

Wenckebachstraat, vrijdagavond 23 juni 2023 Preloader
Wenckebachstraat, vrijdagavond 23 juni 2023
Wenckebachstraat, vrijdagavond 23 juni 2023 Preloader

Vertel wat u weet

  • Wie heeft informatie over de aanleiding of het motief voor het schietincident?
  • Wie weet meer over de schutter, diens handlanger en/of de motorfiets waarop zij reden?
  • Wie herkent (een van) de personen op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar