Babbeltruc in woning Scheveningse (79)

In een appartementencomplex aan het Palaceplein in Scheveningen wisten twee vrouwen zich binnen te kletsen bij een 79-jarige bewoonster. Op dinsdagmiddag 11 februari 2020 was het slachtoffer aanvankelijk blij met de aanspraak, maar de vrouwen bleken minder vriendelijk dan ze zich voordeden.

update
teaser-date

21-04-2020 20:35

Er zijn gelukkig zes tips binnengekomen, waarbij ook namen van de daders zijn genoemd. Dank! 

Op bewakingsbeelden uit het complex Leonardo da Vinci is te zien hoe de verdachten in de centrale hal een bewoner aanspreken. Met een smoes krijgen ze hem zover dat hij hen het trappenhuis inlaat. Op een van de etages bellen ze aan bij een woning.

“Vrijwilligerswerk”

Het tweetal vertelt de bewoonster die opendoet dat ze op zoek zijn naar een demente mevrouw die in het complex zou wonen. Zij gaan bij haar vrijwilligerswerk doen, zeggen ze. Hoewel déze bewoonster het al niet helemaal vertrouwt, verwijst ze de twee vrouwen door naar het appartement van een dame die mogelijk hulp kan gebruiken.

iPhone en portemonnee

De tweede bewoonster bij wie het duo aanbelt, trapt helaas in de babbeltruc. Ze laat de vrouwen binnen, kletst gezellig wat met hen en laat hen het toilet gebruiken. Wanneer het tweetal weg is, ontdekt mevrouw dat haar iPhone en haar portemonnee zijn verdwenen.
Het 79-jarige slachtoffer heeft op tijd haar rekening kunnen blokkeren, waardoor de daders geen misbruik hebben kunnen maken van de bankpas die in de portemonnee zat.

De verdachten verlieten het gebouw via de parkeergarage. Beiden hebben lang, zwart haar en ze lijken tussen 20 en 30 jaar oud. Ze spraken accentloos Nederlands. Heeft u een idee wie zij zijn of waar ze verblijven, meld het alstublieft.

Help de politie

Wie herkent de vrouwen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de 79-jarige vrouw een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar