Beelden van dader(s) ernstige bedreigingen

Bewoners van een huizenblok op Het Gangwerk in Hoorn zijn tot drie keer toe slachtoffer geworden van ernstige bedreigingen. Van twee van die incidenten zijn er camerabeelden.

Afgaand op de kleding, de lichaamshouding en het loopje van de dader(s), houdt de politie er sterk rekening mee dat het beide keren om dezelfde persoon kan gaan.

De Molengang

In de nacht van 11 op 12 januari 2021 werd zwaar vuurwerk geplaatst en aangestoken bij de voordeur van een woning. Vlak nadat de dader wegrende, volgde een flinke ontploffing.
De opgang naar de getroffen woning ligt overigens aan de straat De Molengang, waar in juni de andere twee incidenten plaatsvonden. Tot tweemaal toe werd geprobeerd een auto van bewoners in brand te steken. De poging die lukte, is gefilmd.

Brandstichting auto

In de nacht van 16 op 17 juni verscheen rond 01.50 uur een man op beeld die een vloeistof over een auto heen spoot. Even later gooit hij er iets brandends op en vat de auto vlam.
Een aantal nachten eerder was geprobeerd diezelfde auto in brand te steken, maar droop de dader af toen het niet lukte. Dat moet gebeurd zijn tussen 12 en 14 juni. Geef het alstublieft door als u een idee heeft wie achter de bedreigingen kan of kunnen zitten en/of waarom juist de getroffen bewoners het doelwit zijn.

Help de politie

Wie herkent de dader(s) op de bewakingsbeelden?
Wie weet of vermoedt iets over het motief voor de incidenten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar