Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Belangrijk DNA-spoor bij overval op geldloper

Onlangs is het onderzoek heropend van de overval op een geldloper in 2016. Dankzij verbeterde forensische technieken heeft de politie DNA kunnen isoleren dat, vermoedelijk door de overvallers, is achtergelaten op een scooter die mogelijk bij de overval is gebruikt.

update

Er zijn sinds de uitzending zo’n 40 tips binnengekomen, én de politie heeft inmiddels zicht op één van de daders.

Maandagmiddag 6 juni 2016 werd rond 15.00 uur de geldloper overvallen bij de Boerenbond aan de Kloosterstraat. Hij moest van zijn belagers een bomvest aantrekken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst van de politie werd duidelijk dat het geen echt bomvest betrof. De geldloper heeft lange tijd in angst gezeten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Na de overval gingen de daders er op een motorscooter vandoor. Ze maakten een aanzienlijk geldbedrag buit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aprilia-scooter

Aan de Eikendreef in Malden is een Aprilia-scooter aangetroffen met daarop het DNA-spoor. Vermoedelijk is dit de scooter die de daders gebruikten.

Twee daders

Getuigen gaven destijds aan dat er twee daders bij de overval betrokken waren. Vanwege de ontwikkelingen wordt het onderzoek naar deze mannen voortgezet.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar