Brandstichting auto’s Driessenstraat

Een bewoonster van de Driessenstraat in Joure is in korte tijd tweemaal het doelwit geweest van brandstichting. In zowel maart als april 2018 werd haar auto in brand gestoken.

update

Op maandag 5 november heeft de politie een 32-jarige man uit Noordwolde aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichtingen. Het onderzoek loopt door.

De politie gaat ervan uit dat het een zeer gerichte actie is geweest. Er zijn bewakingsbeelden van de brandstichting in april.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over de mogelijke dader van de brandstichtingen?

Brandstichting maart

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart werd de vrouw rond 02.30 uur wakker van haar autoalarm. Vanuit haar slaapkamerraam zag zij hoe de vlammen uit haar Tesla sloegen. Het slachtoffer heeft meteen haar twee jonge kinderen uit bed gehaald en heeft bij de buren op de brandweer gewacht.

Brandstichting april

Aangezien haar auto total-loss werd verklaard, had de vrouw de weken na de eerste aanslag een leenauto. In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 april werd ook deze leenauto, ook een Tesla, in brand gestoken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deze tweede brand was een stuk heviger dan de eerste. Door de hitte-ontwikkeling waren drie ruiten gesprongen en was het vuur bijna overgeslagen naar de woning van het slachtoffer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijke dader

Op de beelden uit de nacht van het tweede incident is te zien dat rond 01.45 uur op de straat Ter Huivra een auto komt aanrijden. Na het parkeren stapt er iemand uit; vermoedelijk de brandstichter. Vanaf die plek is het slechts 150 meter lopen naar de Driessenstraat. Na een half uur rondhangen, verdwijnt de persoon uit beeld. Kort daarna wordt de Tesla in brand gestoken. Op de beelden is ook te zien hoe de auto weer wegrijdt de straat uit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de auto op de bewakingsbeelden en weet wie de eigenaar van dit voertuig is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijke getuigen

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Rond 02.08 uur passeert er iemand op een scooter en kort daarna nog twee fietsers. Herkent u deze personen, laat het de politie weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mogelijke getuigen op de bewakingsbeelden?

Motief

Het rechercheteam gaat uit van verschillende scenario’s, maar houdt er sterk rekening mee dat het motief van de dader te maken heeft met het werk van het slachtoffer. De vrouw werkt als curator, waardoor ze betrokken is bij de financiële afhandeling van faillissementszaken.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar