Brandstichting bij woningcorporatie Rijswijk Wonen

De brandstichter is mogelijk zelf gewond geraakt

update

6 tipgevers namen contact op, maar ook in deze zaak blijft meer informatie welkom.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september 2016 rukt de brandweer in Rijswijk uit na een melding van een autobrand. Pal naast het gebouw van woningcorporatie Rijswijk Wonen aan de Ocarinalaan staan drie auto’s in brand.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brandstichting

Hoewel twee bedrijfswagens van Rijswijk Wonen moeten worden afgeschreven, is het vuur redelijk op tijd ontdekt. De vlammen waren al overgeslagen op het pand. Het is meteen duidelijk dat er sprake is van brandstichting.  

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een lange, slanke man die nacht bij de bedrijfswagens opduikt. Hij sprenkelt een brandbare vloeistof langs drie auto’s. Het in brand steken gaat daarna niet zo soepel. Omdat de vlammen dan ineens hard gaan, is het goed mogelijk dat hij zelf wat verwondingen of schroeiplekken heeft opgelopen. De man had een tasje bij zich en was helemaal in het donker gekleed.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de dader zou kunnen zijn? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buurtbewoners

Omdat het pand van de woningcorporatie vlak naast een aantal flats ligt, zijn er hopelijk bewoners die die nacht of misschien ook al eerder iets afwijkends rond Rijswijk Wonen hebben gezien. Om bij het pand van de woningcorporatie te komen moet de man wat moeite gedaan hebben, want het terrein is buiten openingstijd afgesloten met een hoog hek. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is op zaterdag 24 september 2016 of de periode daarvoor iets opgevallen wat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over een mogelijk motief voor de brandstichting?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar