Dader op beeld van brandstichting café

Door brandstichting liepen de eigenaars van een Nijmeegs café grote schade op, zowel financieel als emotioneel. Van de dader, die toesloeg in de nacht van 24 op 25 oktober 2020, zijn er bewakingsbeelden.

update
teaser-date

11-05-2021 21:37

Tot nu toe zijn er acht tips binnengekomen over deze brandstichter. Weet u meer over hem? Geef het alstublieft door.

Op die beelden is te zien dat een nog onbekend persoon een brandbare vloeistof vanuit een fles door de brievenbus van het café spoot en die vervolgens aanstak. De dader rende onmiddellijk weg, terwijl binnen het vuur om zich heen greep.

Levens in gevaar

De brandstichter heeft levens in gevaar gebracht. Boven het café wonen studenten, die die nacht thuis waren. Gelukkig werden zij wakker door de rook en konden ze zichzelf in veiligheid brengen.

Motief onbekend

Eén van de eigenaars van de kroeg aan de Priemstraat verzamelt kunst van lokale artiesten. Veel van de schilderijen die in het café hingen, zijn verwoest of onherstelbaar beschadigd. Wat daarnaast nog van de inboedel over was, zat onder een dikke laag roet.
Het motief voor de brandstichting is onbekend, evenals wie de dader kan zijn. Heeft u hier informatie over of weet of vermoedt u wie de persoon op de beelden is, neem alstublieft contact op met de politie.

Het café aan de Priemstraat in Nijmegen Preloader
Het café aan de Priemstraat in Nijmegen
Het café aan de Priemstraat in Nijmegen Preloader

Help de politie

Wie is verantwoordelijk voor de brandstichting bij het café aan de Priemstraat in de nacht van 24 op 25 oktober 2020? U mag als u dat liever heeft uw informatie ook anoniem doorgeven.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar