Daders woningoverval mogelijk in omgeving gefilmd

Een 84-jarige vrouw en haar inwonende zoon (59) werden in de nacht van 5 op 6 maart 2023 slachtoffer van een woningoverval. Het ging er erg heftig aan toe in hun huis aan de Dokter Mees ten Oeverlaan in Wilnis. Bij mevrouw werden haar kettingen ruw van haar nek getrokken en haar zoon kreeg een aantal harde klappen.

Er zijn twee daders in de woning geweest, van wie er één zich heel dominant gedroeg. Hij dreigde ook meermaals met een vuurwapen. Aan de hand van onder meer camerabeelden uit de omgeving denkt de politie dat er nog een derde verdachte is met wie het tweetal optrok.

Dokter Mees ten Oeverlaan in Wilnis Preloader
Dokter Mees ten Oeverlaan in Wilnis
Dokter Mees ten Oeverlaan in Wilnis Preloader

Auto’s opengebroken

De drie vermoedelijk jonge mannen lijken in Wilnis op verschillende plekken te zijn gefilmd die nacht. Er is een aantal auto’s opengebroken en aan de Burgemeester van Trichtlaan werd een drietal gefilmd dat met een zaklamp in de weer was in de brandgang tussen een aantal woningen. Later bleek daar een schuttingdeur open te staan.
Op beelden van de Burgemeester de Voogtlaan, waar drie verdachten aan autoportieren morrelden, valt op dat één van de jonge mannen sportschoenen droeg met rode zolen. Mogelijk zegt dat iemand in zijn omgeving iets.

Zwarte kleding

Volgens de slachtoffers van de woningoverval aan de Mees ten Oeverlaan waren hun twee belagers rond 20 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en tenger gebouwd. Ze hadden hun gezichten grotendeels bedekt en al hun kleding was zwart van kleur. Waarschijnlijk komen ze uit de omgeving van Wilnis.
Heeft u een idee wie deze twee jonge mannen kunnen zijn en/of wie hun mogelijke handlanger is? Meld het alstublieft; dat mag ook anoniem. Ook als u denkt meer te weten over de verdachten op de beelden, hoort de politie heel graag van u.

Onder meer deze sieraden werden meegenomen Preloader
Onder meer deze sieraden werden meegenomen
Onder meer deze sieraden werden meegenomen Preloader

Achtergebleven spullen

De daders van de woningoverval gingen ervandoor met onder meer wat contant geld en de sieraden die u hierboven op de foto’s ziet. Weet u waar de kettingen, de ring of het horloge zijn gebleven, neem alstublieft contact op.
Een ander belangrijk aanknopingspunt vormen de spullen die de overvallers áchterlieten. Een rol ducttape bijvoorbeeld is grondig op sporen onderzocht, net als de de handschoen en de uitschuifbare zaklamp op de foto’s hieronder. Door het sporenonderzoek denkt de politie in ieder geval een verdachte in beeld te hebben.

Zaklamp en handschoen die zijn aangetroffen Preloader
Zaklamp en handschoen die zijn aangetroffen
Zaklamp en handschoen die zijn aangetroffen Preloader

Help het onderzoek verder

  • Wie weet meer over daders van de woningoverval?
  • Wie herkent een of meer van de personen op de beelden?
  • Van wie kunnen de handschoen en/of de zaklamp zijn?
  • Waar zouden de buitgemaakte sieraden kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar