Diefstal sieraden bij juwelier Mulderij aan de Koninginnelaan

Opsporing Verzocht Preloader

Een stel doet net of ze geïnteresseerd zijn in een ketting, terwijl ze eigenlijk voor de inhoud van een kluis komen.

update

2 tipgevers pakten na deze beelden de telefoon.

Op vrijdagmiddag 26 april stappen twee mensen bij juwelier Mulderij aan de Koninginnelaan in Apeldoorn binnen. De man past een gouden ketting en behulpzaam wijst de verkoopster naar een spiegel waarin de man kan kijken hoe de ketting staat. Dit is recht tegenover de openstaande kluis waar de ketting zojuist uit kwam. De vrouw leidt ondertussen de aandacht van de medewerkster af, waardoor de man snel een greep uit de kluis kan doen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Na het bezoek van het stel blijkt een rol met gouden colliers verdwenen te zijn, ter waarde van een kleine 15.000 euro. Op de rol zaten in totaal meer dan veertig kettingen van twee type gouden colliers, namelijk zogenaamde Gourmet schakelkettingen en meerdere dergelijke fijnere Venetiaanse schakelkettinkjes.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Tegen de verkoopster spraken ze gebrekkig Engels en tegen elkaar in een Slavische taal. Beiden waren licht getint. De man had een snor(?) en een ringbaardje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De vrouw had een gezet postuur en zij droeg haar haar in een staart.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdagmiddag 26 april getuige geweest van de diefstal van sieraden bij juwelier Mulderij aan de Koninginnelaan in Apeldoorn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de sieraden zijn, weet wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar