Diefstal zeldzaam servies Van Loon-collectie uit villa aan de Van Dijcklaan

Beloning € 25.000

Inbrekers namen een zeldzaam en zeer kostbaar zilveren servies mee.

Tussen donderdag 15 en zaterdag 17 augustus 2013 stelen inbrekers waardevol zilveren serviesgoed uit een villa aan de Van Dijcklaan in Bilthoven. De bewoners, een gepensioneerd echtpaar, zijn op dat moment een paar dagen op vakantie. Van dit servies uit de Van Loon-collectie bestaan maar twee complete sets, waarvan er één in Museum Van Loon aan de Amsterdamse Keizersgracht te bewonderen is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de achtergrond van de diefstal of de inbrekers?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar het gestolen servies is, wie het heeft of heeft het te koop aangeboden gekregen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Museum

De voorouders van het echtpaar hadden het servies ooit aangeschaft toen ze de staatsloterij hadden gewonnen. In Museum van Loon staat de familie-collectie van het regentengeslacht van Loon. Stamvader Willem van Loon richtte in 1602 de V.O.C op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Familiewapen

Het servies is zeer herkenbaar door het familiewapen dat overval in is gegraveerd. Het is zeer kostbaar en erg moeilijk te slijten voor de daders aan officiële handelaren. Het staat internationaal als gestolen geregistreerd in de database van Interpol. Iedere handelaar kan daarin zien dat het servies illegaal verkregen is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aangeboden

Hopelijk is het niet omgesmolten en kan iemand zich herinneren dat het ergens is aangeboden. Bijvoorbeeld bij een kunst- of antiekhandelaar of misschien ergens via een veiling. Dat kan als compleet servies, maar wellicht proberen de criminelen het te slijten per deel, dus alleen de zilveren schalen, de bestekset, de kandelaars of het theeservies.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er tussen donderdag 15 en zaterdag 17 augustus 2013 getuige geweest van de inbraak in de villa aan de Van Dijcklaan in Bilthoven?

Kijk ook eens naar