Dood Eddie Overmulder (44) in De Schooten

Beloning € 15.000

Aanleiding of motief volstrekt onduidelijk

Op vrijdagavond 16 september 2016 omstreeks 22.40 uur wordt in Den Helder bij de Cornelis Gerritsz Geusstraat het lichaam van Eddie Overmulder (44) aangetroffen. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eddie Overmulder

Eduard Alexander, kortweg Eddie, Overmulder werd geboren op de Antillen. Hij woonde bij zijn moeder in de wijk De Schooten in Den Helder, in het huizenblok achter de Cornelis Gerritsz Geusstraat in Den Helder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kringloopwinkel Rataplan in Haarlem

Eddie ging op vrijdag 16 september naar zijn werk bij de Kringloopwinkel Rataplan in Haarlem en vertrok aan het eind van de middag weer op weg naar huis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Albert Heijn in Alkmaar

Rond 17.30 uur is hij die vrijdag in Alkmaar, waar hij met een bekende wat boodschappen doet bij de Albert Heijn. 

Pinnen in Den Helder

Om 19.30 uur doet hij een pinbetaling bij de Albert Heijn in winkelcentrum De Schooten Plaza in Den Helder en gaat daarna naar huis. Daar zijn beelden van, vooralsnog de laatst bekende beelden van Eddie Overmulder voor zijn dood. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Eddie Overmulder op vrijdagavond 16 september omstreeks 19.30 uur gezien in de Albert Heijn in winkelcentrum De Schooten Plaza in Den Helder? Neem aub contact op met de politie. 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hond uitlaten

Het is rond 21.00 uur en donker buiten als hij even met zijn hond Dushi gaat lopen.Eddie laat zijn Mechelse herder uit in de wijk De Schooten in Den Helder. Hij verliet zijn huis meestal door de achterdeur, en liep dan via een steegje achter naar de Sijmen Blaauwboerstraat. Hij sloeg daar aan het eind rechtsaf in de Gerbrand Scheltesstraat, die straat komt uit op de C G Geuszstraat en daar ging hij dan naar links. Hij stak dan de weg over naar  het (woonwagen)kamp aan de Gerrit Pietrsz Blankmanstraat, en dan liep hij of over het grasveld langs de Geuszstraat naar het Scoutingterrein verderop, of achterlangs via de volkstuintjes die kant op. Vanaf daar gingen ze dan weer terug naar huis, meestal via de Robijn Reijntjesstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Eddie op vrijdagavond 16 september na 21.00 uur zien lopen met zijn zwarte hond Dushi in de wijk De Schooten in Den Helder?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vondst lichaam Eddie

Zijn familie wordt uiteindelijk ongerust als Eddie wel erg lang wegblijft. Dat er iets grondig mis is beseft zijn moeder als Eddies vriendin haar roept. Ze moet zo snel mogelijk mee. Rond 22.40 uur wordt het lichaam van Eddie Overmulder gevonden. Hij is door steekverwondingen om het leven gekomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is mogelijk getuige geweest van de gewelddadige dood van Eddie Overmulder?

Verdachte aangehouden

Er wordt vrijwel meteen een verdachte aangehouden, maar dat leidt niet tot een snelle oplossing van de zaak. Er zijn nog veel onduidelijkheden over wat zich op de 16e september precies heeft afgespeeld. De aangehouden persoon blijft wel verdachte.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De politie heeft geen aanwijzingen dat Eddie beroofd zou zijn. Verder had hij geen crimineel verleden en was hij niet bekend bij de politie vanwege misdrijven. Of het motief in de relationele sfeer ligt of dat hij een ernstig conflict met iemand had of dat er een andere reden aan ten grondslag ligt wordt nog onderzocht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Informatie over Eddie Overmulder

Het is mogelijk dat er voorafgaand aan de dood van Eddie iets is voorgevallen dat voor het onderzoek relevant is en wat de politie op dit moment niet weet. Mochten mensen daar informatie over hebben, dan horen zij dat graag.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets van of over Eddie Overmulder dat op enige manier licht kan werpen op zijn dood?

Campagne

Er zijn meerdere manieren om uw informatie te delen. Voor wie per sé anoniem wil blijven, heeft Meld Misdaad Anoniem speciaal voor deze zaak een campagne gestart: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/eddie.U kunt uw informatie ook aan de politie verstrekken via de opsporingstiplijn of in een vertrouwelijk gesprek delen met het Team Nationale Inlichtingen.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar