Dood Wout Sabee op de Rijksstraatweg

Twee jaar geleden overleefde hij een eerdere aanslag

update

3 reacties. De politie hoort graag meer, bv. van garage-eigenaren die de man mogelijk herkennen aan zijn methode.

Op vrijdag 24 juni 2016 om 11:37 uur staat Wouter Sabee (70) – of Wout zoals de meesten hem kennen – voor zijn woning aan de Rijksstraatweg in De Meern als vanuit een voorbijrijdende grijze Kia Optima het vuur op hem wordt geopend. 

Liquidatie

Sabee reageert razendsnel: hij rent weg, de tuin van zijn buren in. De schutter, een vermoedelijke donkergetinte man, stapt dan uit de auto, gaat achter hem aan en maakt zijn klus af. Wout Sabee overlijdt in het perkje schuin achter zijn huis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Grijze Kia Optima

Getuigen zien de grijze auto met daarin in ieder geval de schutter en de bestuurder daarna hard wegscheuren, richting de Meerndijk en A12 waarna hij uit het zicht verdwijnt. De grijze Kia Optima wordt twee dagen later, op 26 juni, in Woerden op de hoek van de Pyreneeen- en Harzstraat uitgebrand teruggevonden. Het is een de grijze Kia Optima, die op 3 maart dit jaar in Waalwijk blijkt te zijn gestolen. Toen zat er kenteken 2-KLF-07 op, maar in de Meern is de auto vrijdag gefilmd met kenteken HP-842-H. Ook de opvallende velgen zijn dan goed te zien.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die vrijdag 24 juni in De Meern iets van de aanslag, de voorbereiding of de grijze Kia Optima van de daders gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen Rijksstraatweg

Inmiddels is duidelijk dat rond het moment dat de aanslag op Wouter Sabee werd gepleegd een fietser en een bromfietser over de Rijksstraatweg hebben gereden en dat er ook een lijnbus met passagiers is langsgekomen. Het zijn allemaal mogelijke getuigen die de politie graag wil spreken. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie reed vrijdag 24 juni rond 11.30 uur in de omgeving van de Rijksstraatweg en de Meerndijk, richting de A12 en heeft een dashcam? Dan heeft u misschien belangrijke beelden, die wil de politie graag zien.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat er in Woerden tussen vrijdagochtend en zondagochtend een grijze Kia Optima met opvallende velgen is neergezet, meldt u zich dan, ook als u iets anders opviel daar.
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u de fietser, bromfietser of inzittende van de lijnbus die over de Rijksstraatweg heeft gereden omstreeks 11.30 uur op vrijdag 24 juni? Meldt u zich dan alstublieft. 

Eerdere aanslag in 2014

Bijna exact 2 jaar geleden, 27 juni 2014, overleeft Wout Sabee op miraculeuze wijze een aanslag op zijn leven. Vlakbij zijn huis wordt hij klemgereden en van dichtbij twaalf keer geraakt door een kogel. Hoewel zwaargewond, overleeft hij de aanslag. De mannen die in 2014 Wout Sabee probeerden te vermoorden zitten nog altijd vast, uiteraard wordt de link onderzocht tussen die poging en de nu wel gelukte aanslag. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De Meerndijk

Een camera op de Meerndijk registreert vrijdag 24 juni rond 11.30 uur hoe een grijze Kia Optima richting het kruispunt rijdt. In de auto zitten minstens twee personen, die op het punt staan een moord te plegen. Ze slaan linksaf de Rijksstraatweg op, de Zandweg op en rijden dan over de Regenboogbrug de Rijksstraatweg op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nieuwe beelden

Inmiddels heeft de politie ook beelden van de man die de Kia Optima heeft gestolen die bij de liquidatie is gebruikt. Via hem komt de politie mogelijk dichterbij de daders van de moord. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Werkwijze

De beelden zijn gemaakt op donderdagmiddag 3 maart bij een autobedrijf aan de Havenweg in Waalwijk. Een onbekende man loopt het terrein op, glipt het kantoortje binnen waar op dat moment niemand is en kijkt of daar sleutels liggen van auto’s die die dag zullen worden opgehaald. Als hij sleutels heeft gevonden, loopt hij daarmee het terrein weer op, drukt op de afstandsbediening en ziet zo welke auto bij de sleutels hoort.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Autodief

Het lijkt te gaan om een blanke man. Hij heeft blond of grijs haar, was toen gekleed in een groen/bruine jas, blauwe broek en donkere schoenen met lichte zool.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de verdachte op de beelden bij het autobedrijf?

Garagehouders en medewerkers

De man blijkt zeer bedreven in een techniek die vaker wordt gebruikt om auto’s te stelen bij autobedrijven. Daarom is de politie speciaal benieuwd of met name garagehouders en medewerkers van autobedrijven hem herkennen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Zijn er garagehouders of medewerkers van autobedrijven die de man herkennen?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar