Doorbraak in onderzoek naar overval in 2003

Anonieme briefschrijver gezocht die naam verdachte doorgaf

Nieuwe technieken hebben voor een doorbraak gezorgd in een ernstige zaak uit 2003. Over één van de verdachten die daardoor in beeld zijn gekomen, werd destijds al anoniem getipt. De politie komt heel graag alsnog in contact met de betreffende tipgever.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gewelddadig

In augustus 2003 besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan een zeer gewelddadige overval die een maand eerder was gepleegd. Een 79-jarige bloemenverkoper werd daarbij in zijn huis ernstig mishandeld. De twee daders hadden vermoedelijk eerder die dag de winkel van het slachtoffer bezocht.

DNA-sporen

De zaak bleef onopgelost totdat de politie in 2014 een ‘cold case’-team inzette. Met modernere technieken dan in 2003 voorhanden waren, zijn de DNA-sporen onderzocht. Naar aanleiding daarvan kwam een 39-jarige Nederlander in beeld die in Engeland woonde. Die verdachte is in juni 2017 aan Nederland uitgeleverd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Anonieme tip

Met die aanhouding viel een puzzelstukje op zijn plek. De politie had in 2004 een anonieme brief ontvangen waarin de naam van verdachte werd genoemd als dader van de overval op een woonwagen. Die tip kon de politie destijds niet goed plaatsen en er waren onvoldoende aanknopingspunten om verder te rechercheren. De brief is wel in het dossier opgenomen.Nu heeft de politie sterk het idee dat, hoewel het slachtoffer op een boerderij woonde, de tipgever doelde op het misdrijf tegen de bloemenverkoper.

De politie wil graag in contact komen met de anonieme briefschrijver. Hopelijk wil deze persoon, nu de betreffende verdachte vast zit, alsnog zijn verhaal doen. Heeft u in 2004 de brief geschreven of weet u wie dat heeft gedaan, meldt u dat dan alstublieft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u degene die in 2004 een anonieme brief schreef aan de politie, waarin u de naam van de verdachte noemde? Of heeft u een idee wie die tipgever kan zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u andere informatie over de overval in 2003, over de inmiddels aangehouden verdachte of over mogelijke andere betrokkenen?

Nooit meer de oude

Het toen 79-jarige slachtoffer heeft altijd last gehouden van het geweld dat hij heeft ondergaan. De bloemenverkoper heeft de rest van zijn leven pijn gehouden, werd mentaal nooit meer de oude en kon sinds de overval niet meer werken of zelfstandig wonen. In 2016 overleed hij.

Kijk ook eens naar