Drie kraakpogingen bij juwelier in winkelcentrum Keizerslanden

Binnen een maand wordt tot drie keer toe geprobeerd ’s nachts de juwelierszaak binnen te komen. Vermoedelijk steeds dezelfde twee mannen druipen in augustus en september 2017 met lege handen af.

update

Dank voor het meedenken; in één week meer dan 70 tips. Eén van de scooters is door velen van u herkend als een Peugeot Vivacity uit 2005. Hopelijk lukt het om zo’n scooter in verband te brengen met mogelijke verdachten.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Dankzij een camera die gericht is op de voordeur van de winkel aan het Karel de Groteplein in Deventer, is het ramkrakersduo bij alle drie de pogingen gefilmd.

Voorhamer

Rond 03.25 uur in de nacht van 14 op 15 augustus 2017 beuken de mannen met een voorhamer tegen de deur maar zonder het gewenste resultaat. Wanneer ze vertrekken, laten ze de voorhamer en een tas achter op de stoep.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijk dezelfde twee daders zijn terug in de nacht van 5 op 6 september om ongeveer 03.50 uur. Opnieuw rammen ze tegen de deur, opnieuw lukt het ze niet de juwelierszaak binnen te komen en opnieuw laten ze de hamer en een tas achter.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zelf gefabriceerd

Een week later, rond 02.55 uur in de nacht van 12 op 13 september 2017, blijkt dat het duo hun plan iets heeft bijgesteld. Ze gebruiken nu geen standaard voorhamer, maar een zelf gefabriceerd exemplaar waarmee ze kennelijk harder kunnen stoten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Met het nieuwe gereedschap lukt het de mannen om een gat in de deur te maken, precies naast het slot. Eén van hen probeert door het gat heen het slot te ontgrendelen, maar dat lukt niet. Wederom blijft bij vertrek een tas achter, net als de zelf gefabriceerde ramhamer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooters

Bij tenminste één van de pogingen reden de beide daders ieder op een eigen scooter. Gezien hun vermommingen en gezien de tijdstippen waarop ze door Deventer reden, zijn ze wellicht iemand opgevallen. Heeft u dit duo gezien en/of heeft u een idee wie zij zijn, meld dat dan s.v.p.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft rond een van de genoemde tijdstippen die twee vermomde scooterrijders gezien? Heeft u gezien uit welke richting zij kwamen of in welke richting zij vluchtten?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar