Fietsende tasjesdief met slecht gebit slaat toe in centrum

Zowel op zondag 19 als op 26 november 2023 heeft een straatrover toegeslagen in het centrum van Kerkrade. De eerste keer rukte hij een tas van de schouder van een 65-jarige vrouw. Een week later mislukte een straatroof.

Einderstraat in Kerkrade Preloader
Einderstraat in Kerkrade
Einderstraat in Kerkrade Preloader

Straatroof 19 november

Het 65-jarige slachtoffer liep rond 19.45 uur samen met haar man over de Einderstraat toen ze ineens een ruk aan haar schouder voelde. Ze zag vervolgens een donker geklede man wegfietsen met haar tas. Haar man probeerde nog de dief in te halen, maar die was te snel.

Kapellaan in Kerkrade Preloader
Kapellaan in Kerkrade
Kapellaan in Kerkrade Preloader

Tweede poging

Rond 17.45 uur op zondag 26 november wandelde een 61-jarige vrouw samen met haar vriend over de Kapellaan. Ineens pakte een man op een fiets haar vast en hij begon aan haar schoudertas te trekken.
Haar vriend probeerde de vrouw te beschermen en kreeg de straatrover in zijn greep. Zodra de dader iets liet zien dat op een pistool leek, deinsde het stel achteruit. De fietser ging ervandoor – zonder de tas – in de richting van het Discovery Museum.

Signalement

Ook al is het niet zeker, de politie vermoedt dat beide incidenten zijn gepleegd door dezelfde dader. Hij had volgens de slachtoffers een onverzorgd uiterlijk, een ingevallen gezicht en een slecht gebit. Hij mist waarschijnlijk in elk geval één tand en er hing een zweetlucht om hem heen.
De gezochte man heeft een lichte huidskleur, wordt tussen 30 en 40 jaar oud geschat en is vrij lang en slungelig.

Geef uw tip door

Wie is de straatrover? Waar kan de politie hem vinden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar